Erhürman, trafik konusunda ironi yaptı: Neyse ki hükümet üzerine düşeni eksiksiz yapıyor

26 Mart 2024

Güncelleme: 26 Mart 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Erhürman, trafikte yaşanan ölümlerin yürekleri yaktığını belirterek, Trafik Komisyonu'nu toplamayan hükümeti eleştirdi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, trafik kazalarında yaşanan ölümlere ilişkin sosyal medya hesabından iki ayrı açıklama yaptı.

Erhürman açıklamasında bir önceki paylaşımına işaret ederek, "Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu"nun yıllardır toplanmadığına dikkat çekerek, konuyla ilgili hükümete yüklendi.

Erhürman'ın paylaşımı şu şekilde:

"Ülkede Trafik Eğitim Parkı var. On yılda 75 bin öğrenciye eğitim vermiş. Uzman eğitmenleri var. Çalışmaya devam etmeleri için gerekli sözleşme imzalanmadığından dört uzman eğitmen gözden çıkarılıyor, faaliyetler devam ettirilemiyor! Meclis'te Ulaştırma Bakanı'na soruyoruz. Maliye Bakanı'na sorun diyor.

Ülkede sabit radarlar var. Bir yıldan fazla süreden beri cezalar gönderilmiyor. İhale, sözleşme falan... Meclis'te Ulaştırma Bakanı'na soruyoruz. Maliye Bakanı'na sorun diyor.

Bu arada, aşağıda söylediğim gibi, Yasa'ya göre ayda en az bir kez toplanması gereken Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu, aşağıda açıkladığım nedenlerle yıllardır toplanmıyor. Meclis'te Ulaştırma Bakanı'na soruyoruz. "Evet öyledir" diyor!

Bu arada biz trafikte canlarımızı kaybetmeye devam ediyoruz. Ama endişe edecek bir şey yok! Neyse ki "hükumet" bu konuda üzerine düşen yükümlülükleri eksiksiz yerine getiriyor!"

Öte yandan, "Trafik Kazaları ve "Hükumet"in Sorumluluğu" başlığını taşıyan paylaşımında ise, trafik kazalarında insanları kaybettiklerinden yüreklerinin yandığını kaydeden Erhürman, ayda en az bir defa toplanması öngörülen, "Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu"nun yıllardır toplanmadığını belirtti.

"HÜKÜMET, İSTEDİĞİNE İSTASYON İZNİ VEREMEYİNCE, KOMİSYONU TOPLAMIYOR"

Erhürman açıklamasında komisyonun akaryakıt istasyonlarına ilişkin görevine değinerek, toplanmamasının nedenini sorarak şunları kaydetti:

"Sebep? Akaryakıt istasyonları için izin verilmeden önce Komisyon'un görüşünün alınmasını öngörüyor yasa. Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelen üyeler Komisyon'da çoğunlukta değil. Bunun için Yasa Tasarısı verilmiş ve yalnızca Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelen üyelerin oylarıyla istenilen kişiye akaryakıt istasyonu açılması yönünde görüş verilmesi sağlanmaya çalışılmış. Meclis'te tasarı Komite'den geçirilememiş.

Sonuç? Madem ki istediğimiz kişiye akaryakıt istasyonu açma izni veremeyeceğiz, bu Komisyon'u toplamaya ne gerek var? Ülkede trafik kazalarında insanlarımızı kaybediyormuşuz, bu Komisyon'un sorunları tespit edip çözüm önerileri geliştirmesi gerekiyormuş, kimin umurunda?"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar