Erhürman, Şenkul'un projelerini yerinde inceledi

24 Mayıs 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul'dan, Kordonboyu Yenileme Projesi, Kent Parkı Projesi ve Barış Parkı Projesi hakkında bilgi aldı.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Girne Belediyesi’nin yürüttüğü yeni projeleri yerinde inceledi. CTP’den yapılan açıklamaya göre, Erhürman'a ziyaret sırasında Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, milletvekilleri Fazilet Özdenefe ve Ceyhun Birinci eşlik etti.

BARIŞ PARKI PROJESİ

Erhürman, Girne Belediyesi tarafından Barış Parkı'nda yeniden inşa edilecek 500 kişilik sosyal aktivite merkezi alanını ziyaret etti. Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, bu alanın düğün, tombala etkinliği ve benzeri sosyal etkinlikler için kullanılabileceğini belirtti. Şenkul, projenin ikinci etabında mevcut park alanının yenileneceğini ve yürüyüş yolu gibi eklemelerin yapılacağını ifade etti.

KENT PARKI PROJESİ

Erhürman, yaklaşık 40 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Girne Kent Parkı Projesi’ni de inceledi. Proje kapsamında sosyal tesisler, yürüyüş alanları, dinlenme alanları ve çeşitli aktivite alanlarının yer alacağı belirtildi. Erhürman, belediye yetkililerine ve ekiplere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

KORDONBOYU YENİLEME PROJESİ

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un öncelikli projeleri arasında yer alan “Kordonboyu Yenileme Projesi” için çalışmaların başladığı açıklandı. Antik Liman’ın yenilenmesi ve liman çevresindeki sokakların düzenlenmesine ek olarak, Kordonboyu Yenileme Projesi ile Antik Liman’ın yeni bir çehreye kavuşması hedefleniyor. Dome Otel ile Antik Liman girişi arasında yer alacak rekreasyon projesiyle, hem yerel halkın hem de turistlerin ihtiyaçlarına uygun sosyal alanlar oluşturulacak.

PROJE DETAYLARI

Şenkul, yüzde yüz engelli erişimine sahip sosyal alanda, her yaş grubundan insanın rahatlıkla erişebileceği ve keyif alabileceği seyir teraslarının da yer alacağını vurguladı. Bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayacak ek hizmetlerin de yer alacağı projede, dinlenme alanları ve engelli araç park yeri gibi imkanlar sunulacak. Sosyal alanın gündüz ve gece kullanıma uygun olması için sürekli olarak güvenlik kameraları ve kent güvenlik zabıtaları tarafından denetleneceği de belirtildi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, projelerin son durumuyla ilgili bilgi alarak Girne Belediyesi’ni çalışmalarından dolayı kutladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar