Erhürman polise çağrı yaptı: İddialar kan dondurucu!

27 Mart 2024

A
A

CTP lideri Tufan Erhürman, İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer'in, ''komisyon karşılığı yasa dışı işçi getiriliyor'' açıklamasını kan dondurucu buldu.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nda (Kıb-Tek) ortaya çıkan 500 milyon TL'lik açığa dikkat çekerek, hükümet yetkililerinin mahkemede kurumu 21 milyon dolar zarara uğrattıklarını itiraf ettiklerini belirtti.

Ada TV'de yayınlanan bir programda konuşan Erhürman, Kıb-Tek'in yanı sıra Ercan Havalimanı'nda da 59 milyon euro kaybın yaşandığını dile getirdi ve bu kayıpların toplumu ciddi şekilde etkilediğini vurguladı.

“POLİSİN BU İDDİALAR ÜZERİNE HEMEN HAREKETE GEÇMESİ GEREKİYOR” 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer'in “Şu anda ülkemizde 5-10 bin kişi çalışma yasasına aykırı bir şekilde komisyon karşılığında işçi getiriyor.” ifadelerine de değinen Erhürman, ülkede yasadışı işçi getirilmesi ve insan ticaretinin yapıldığı iddialarını "kan dondurucu" olarak nitelendirdi.

Ülkede yaşanan bu sorunların polis tarafından ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini belirten Erhürman, sorunların altında yatan nedenlerin üzerine gitmek gerektiğini ifade etti. 

Ülkeye işçi getiren kişilerin 1000 ile 3 bin euro arasında, kişi başına komisyon geliri elde ettiği iddialarıyla ilgili de konuşan Erhürman, Güneyde Purnara Mülteci Kampı'ndaki insanların çoğunun kuzeye işçi olarak getirildiği ifadelerini hatırlattı. Erhürman, “Birlik Başkanı Gürcafer, 'bir insan ticareti var ve güneydeki mülteci kampındadır bu insanlar' diyor. Bu söylenenler sadece, bu memlekette uzun bir süredir, nüfus politikası, kayıt dışılık patladı, dediğimiz şeylerin somut olarak tam da bu alanla iştigal eden bir sektörün birlik başkanı tarafından ifade edilenler” dedi.

"İnsan ticareti" olayının başlı başına, geriye kalan her şeyin üstüne geçen bir olay olduğuna dikkat çeken Erhürman, "Diğerlerinin çok daha önünde hem ekonomik hem hukuksal bir problem. Varsa da yoksa da bu meselenin bir bütün olarak polis tarafından ele alınması gerekiyor.” diye konuştu. 

Haberler bazında bakıldığında, genelde olayların değil, kişilerin ön plana çıktığına işaret eden Erhürman, inşaat sektörü çalışanlarının büyük çoğunluğunun yabancı işçi olduğunu belirtti. 

Erhürman, toplumsal hafızanın canlı tutulmaması durumunda daha büyük sorunlarla karşılaşabileceklerini vurgulayarak, hükümetin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Son olarak, KTOEÖS'ün okullarda tam gün eğitime ilişkin yaptığı anket sonuçlarına da atıfta bulunarak, öğrencilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve bu konuların gündemlerinde yer alması gerektiğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar