Erhürman, iddialarla ilgili açıklama istiyor

19 Mart 2024

Güncelleme: 19 Mart 2024

A
A

"Sahte diploma" soruşturması kapsamında Gazimağusa Polis Müdürü Barış Sel'in tutuklandığı iddialarına karşın, resmi bir açıklama yapılmadı. Erhürman, Başbakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü'nün açıklama yapmasını istedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Bugün, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) yürütülen "sahte diploma" soruşturması kapsamında Gazimağusa Polis Müdürü Barış Sel'in tutuklandığı öne sürüldü.

Tutuklama hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bugüne kadar sahte diploma ve bağlantılı soruşturmalar nedeniyle 13 kişi tutuklanmıştı.

Sel'in tutuklanması doğrulanırsa bu sayı 14 kişiye çıkıyor.

Tutuklananlar arasında daha önce bakan olarak görev yapan, YÖDAK Başkanı Turgay Avcı ile KSBU Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Dürüst de bulunuyor.

ERHÜRMAN, AÇIKLAMA YAPILMASINI İSTEDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, resmi açıklamanın yapılmasını eleştirdi.

Erhürman Facebook hesabından yaptığı açıklamada, bu durumun Polis Genel Müdürlüğü'nün itibarını olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Erhürman, bütün soruşturmaların polis tarafından yürütüldüğünü belirtti ve Polis Genel Müdürlüğü personeline yönelik haberlerin dolaştığını, ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadığını ifade etti.

Bu durumun Polis Genel Müdürlüğü'nün itibarı açısından olumlu olmadığını belirterek, resmi bir açıklama yapılmazsa sürecin söylentilerin ve soru işaretlerinin etkisi altına girebileceğine dikkat çekti.

Erhürman, Başbakanlık ve/veya Polis Genel Müdürlüğü'nden, soruşturmanın gizliliği gözetilerek kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapılması çağrısında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar