Ercan'dan yüksek miktarda parayla çıkarken yakalandı

Kamalı Haber, 21 Mayıs 2024

A
A

Ercan Havalimanı'ndan limitin üstünde parayla çıkarken tespit edilerek tutuklanan Çin uyruklu şahsa, çıkarıldığı mahkemede, üç gün tutukluluk emri verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Ercan Havalimanı’ndan yüksek meblağlı parayla çıkış yapmayan çalışan Çin uyruklu T.Z., "Para ve Kambiyo Yasasına Aykırı Hareket" suçlamasıyla tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis, 20 Mayıs'ta saat 19.00 raddelerinde Ercan Havalimanı'nda Çin'de yaşayan zanlının KKTC'den çıkış yapacağı sırada son polis kontrol noktası olan kale 12 diye bilinen x-ray cihazından geçtiği sırada beraberinde 10 bin euro veya muadili döviz veya Türk Lirası’ndan fazla olan 18 bin 700 ABD Dolar'ı ve 39 bin Türk Lirası nakit para bulundurarak para ve kambiyo yasasına aykırı harekette bulunduğunun tespit edildiğini belirtti. 

Polis, zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını ve paranın emare alındığını, ifadesinde paraları bir kumarhanede kazandığını beyan ettiğini açıkladı.

Soruşturmanın devam ettiğini, incelenmesi gereken kamera kayıtları ve alınması gereken ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlının üç gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar