Ercan'da yakalanan 13 kilo uyuşturucu: Üç zanlıya ek 8 gün tutukluluk

Kamalı Haber, 2 Mayıs 2024

Güncelleme: 2 Mayıs 2024

A
A

Ercan Havalimanı'nda ele geçirilen 13 kilo uyuşturucu ile ilgili olarak tutuklanan üç zanlı, soruşturma kapsamında 8 gün daha tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Ercan Havalimanında ele geçirilen 13 kilo uyuşturucuyla ilgili tutuklanan M.B., Z.B. ve O.S. bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

28 Nisan günü, sabah saatlerinde Ercan Havalimanı'nda M.B.’nin valizinde Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde, yarım kiloluk paketler halinde 26 pakette 13 kilogram hint keneviri ele geçirilmişti.

Mahkemede olguları aktaran polis, M.B.'nin ifadesinde uyuşturucu maddeyi Tayvan’dan siyahi bir şahıstan aldığını, KKTC’de ismini bilmediği bir şahsa teslim edeceğini söylediğini, bu iş karşılığında ise valizi teslim edince 5 bin euro alacağını itiraf ettiğini açıklayarak, M.B.'nin ülkeye gelmesi için uçak bileti alan, havaalanında taksi gönderen zanlı Z.B.’nin ise 29 Nisan günü sabah karşı Akyar Sınır Kapısı'ndan Güney Kıbrıs’a geçerken tespit edildiğini, yakalanacağını anlayan zanlının telefonundaki tüm yazışmaları sildiğini ve sim kartını imha ettiğini anlattı.

KALACAK YERİNİ AYARLADIĞI ZANLIYI TANIMADIĞINI İDDİA ETTİ

Polis, Z.B.'nin ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini, M.B.'yi tanımadığını ve ilgisi olmadığını öne sürdüğünü, M.B.'nin ise ifadesinde KKTC’de kalacağı yeri Z.B.’nin ayarladığını ve biletini aldığını söylediğini ayrıca, M.B.'nin telefonunda yapılan incelemede Z.B. ile irtibatının tespit edildiğini, kalacağı yerin fotoğrafını attığını gördüklerini açıkladı.

Z.B.’yi Akyar Sınır Kapısı'na götürmek için taksi tuttuğu belirlenen O.S.'nin de tutuklandığını belirten polis, O.S.'nin, Z.B.’nin sınır kapısında tutuklanması üzerine Güney Kıbrıs’a gitmekten vazgeçtiğini açıkladı.

BİRİ TELEFONUNU SIFIRLADI, DİĞERİ ŞİFREYİ VERMEDİ

Zanlı O.S.'nin 29 Nisan akşamı Gazimağusa’daki evinde tespit edildiğini ve evinde yapılan aramada bir gram hintkeneviri ele geçirildiğini açıklayan polis, tutuklanan zanlının telefonunda inceleme yapılmak istendiğini ancak şifreyi polise vermediğini belirtti. 

Polis memuru soruşturmanın devamı için telefon kayıtlarının önem arz ettiğini ancak Z.B.’nin telefonunu sıfırladığını, O.S.’nin ise şifresini vermeyerek, telefonunun bozulduğunu öne sürdüğünü açıkladı.

Zanlıların tutuklu bulunduğu süre içerisinde birçok kişinin sorgulanarak, 6 kişiden ifade alındığını kaydeden polis, ele geçirilen maddelerin de analize gönderildiğini kaydeden polis, alınacak ifadeler, incelenecek kamera görüntüleri olduğunu belirterek, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç, zanlıların 8 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar