Emlakçılar Derneği'nden hükümete veryansın: Sunduğumuz taslağı amacı dışına çıkardılar

15 Kasım 2023

A
A

Ülkede ciddi bir “kaçak emlakçı” sorunu olduğunu savunan Emlakçılar Birliği Başkanı Sungur, konu hakkında Meclis’e sundukları yasa taslağının değiştirilerek amacı dışına çıkarıldığını öne sürdü, gerekli hukuki mücadeleyi vereceklerini bildirdi.

ZgotmplZ
Emlakçılar Birliği konuyla ilgili bir toplantı düzenleyerek, yol haritasını belirledi.

Kıbrıs Türk Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur, ülkede var olduğunu belirttiği “kaçak emlakçı” sorununa ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

2017 yılından bu yana "Emlakçılar Lisans Yasası"nın 4 kez Meclis'ten geri döndüğünü kaydeden

"KAÇAK EMLAKÇILIKLARIN İŞGALİ ALTINDAYIZ"

Sungur, yasal boşluk nedeniyle ülkenin "kaçak emlakçıların işgali altında" olduğunu belirterek, konu hakkında Meclis’e sundukları yasa taslağının değiştirilerek amacı dışına çıkarıldığını ileri sürdü.

Sungur, bilgileri dışında sunulduğunu ifade ettiği Emlakçılar Birliği Lisans Yasası taslağında yaptıkları incelemede, birçok usulsüz maddeye rastladıklarını iddia ederek,  bu durumun da mağduriyetler doğuracağını savundu ve söz konusu taslağın geri çekilmesi çağrısı yaptı.

"KKTC'NİN EKONOMİSİNİ MAĞDUR EDECEK MADDELER VAR"

Söz konusu yasa taslağında KKTC'nin ekonomik dengelerini zora sokacak maddeler bulunduğunu ileri süren Hasan Sungur, "Hukukçularımızın yaptığı incelemeler de KKTC yasalarına ters düşen birçok madenin olduğunu ortaya koydu. Bilgimiz dışında ortaya atılan bu maddelerle ilgili gerekli mücadeleyi başlatacağız." dedi.

"MUHATAPLARIMIZA ORTADAKİ YANLIŞLIKLARI AKTARACAĞIZ"

Emlakçılar Derneği Başkanı Sungur, yasadaki sıkıntıların giderilmesi için devlet yetkileri ile temasa geçeceklerini de kaydetti.

Hasan Sungur, "Çağın koşullarına uygun, tüm tarafları koruyacak ve gayrimenkul alım-satımından hiçbir kesimi mağdur etmeyecek, vergilerin ödenebileceği bir yasanın çıkması için yolumuza devam edeceğiz. Hak-hukuk ihlali olmadan, tarafsız Emlakçılar Birliği Lisans Yasası'nın çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz.'' dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar