El-Sen toplu iş sözleşmesi sonrası uyarı grevini askıya aldı

5 Kasım 2022

A
A

Kıb-Tek ile toplu iş sözleşmesi imzalayan ve bazı talepleri yerine getirilen El-Sen, pazartesi yapılacak 3 saatlik uyarı grevini askıya aldı.

ZgotmplZ

Başbakanlık himayesinde kurum menfaatleri ve çalışanın haklarının iyileştirilmesi için Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) arasında bugün toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi, El-Sen'in perşembe günü hükümete sunduğu 14 talep arasında yer alıyordu. Sendika, talepleri yerine getirilmediği gerekçesiyle 7 Kasım Pazartesi önce 3 saatlik uyarı grevi yapacağını, yine de çözüm üretilemezse 11 Kasım Cuma günü ise süresiz grev başlatacağını duyurmuştu.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu ile dün yapılan görüşmede toplu iş sözleşmesinin yanında bazı talepler konusunda uzlaşma sağlandığını açıklayan El-Sen, bu gerekçeyle uyarı grevini askıya aldığını duyurdu.

Görüşmede uzlaşılan başlıklar ise bir önceki dönem açılan "Barem 19" (Müşavirlik) kadrosunun kapatılması ve Teknecik Elektrik Santrali'ne 120 MW santral yatırım kararı olarak açıklandı.

El-Sen, teşvikler, maliyetin altında satıştan oluşan zararın karşılanması, solar enerji ve mahsuplaşma, sözleşmeli alınan avukatlar, hizmet şemaları düzenlemesi ve filtre konularının 7 Kasım Pazartesi, saat 11.00'de tekrardan görüşüleceğini bildirdi.

Sendika açıklamasında, "Çıkacak sonuca göre cuma günü yapacağımız süresiz grev şekillenecektir." ifadelerine yer verdi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar