Eğitimin durumunu protesto ettiler

3 Nisan 2024

Güncelleme: 3 Nisan 2024

A
A

KTÖS ve KTOEÖS öğretmenlik mesleğine ve öğretmen haklarına yönelik baskılar uygulandığı gerekçesiyle eylem yaptı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Yönetim Kurulları, öğretmenlik mesleğine ve öğretmen haklarına yönelik uygulanan baskılar nedeniyle bir eylem ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eylemde, Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan sendika üyeleri, "yasa, tüzük tanımayan ve öğretmen düşmanlığı yapanlara karşı boyun eğmeyeceklerini" belirten bir pankart açtılar.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan ahlaki ve sosyal çöküşe dikkat çekerek, toplumun öğretmenleri artık güvenilir kişiler olarak görmekte zorlandığını ifade etti. Öğretmenlik mesleğine yapılan baskıları ve öğretmenlerin yaşadığı zorlukları vurgulayan Maviş, sendikanın bu konuda mücadeleye devam edeceğini dile getirdi.

Maviş ayrıca, eğitim sisteminin iyileştirilmesi ve okulların güvenli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Okulların önemli bir kısmının eski olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini belirtti.

“OKULLARDA AŞISIZ ÇOCUK VAR…”

 Özellikle Rusya ve Ukrayna’dan gelen öğrencilerin belirli aşıları yaptırmak istememesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Maviş, “Bu ülkede verem yoktu verem geldi. Bizim okullarımızda aşısız çocuklar var. Tüm çocuklar bir salgına yenik düşerse bunun hesabını Sağlık Bakanı mı, okulları arayıp sormayan Milli Eğitim Bakanı mı verecek?.” ifadelerini kullandı.

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın içinde bulunduğu durumu "içler acısı" olarak nitelendirdi ve istifa çağrısında bulundu. Gökçebel, özellikle son günlerde yaşanan diploma krizine de atıfta bulunarak, yaşanan yolsuzlukların Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olduğunu öne sürdü.

KTÖS Başkanı Mustafa Baybora da konuşmasında, Milli Eğitim Bakanı'nın öğretmenlere karşı düşmanca bir tutum içinde olduğunu savundu. Öğretmenlere yapılan baskıların ve soruşturmaların arttığını belirten Baybora, bu durumu kabul edilemez bulduklarını dile getirdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar