DP'den spor ambargoları kaldırılsın çağrısı

10 Mayıs 2024

A
A

DP Genel Başkan Yardımcısı Salih Çeliker, Kıbrıs sorununun adil bir çözüme kavuşması için öncelikle spor ambargolarının kaldırılması gerektiğini vurguladı.

ZgotmplZ

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Salih Çeliker, Kıbrıs sorununun her iki halk tarafından da kabul edilecek bir çözüme ulaşması için öncelikle spor ambargolarının tamamen kaldırılması ve Kıbrıs Türk halkının uluslararası camiada haklı yerini alması gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler'in 25 Mayıs'ı "Futbol Günü" ilan etmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Çeliker, bu fırsatı değerlendirerek Kıbrıs Türk halkının uluslararası alanda haklı yerini alması gerektiğini ifade etti.

DP olarak 25 Mayıs'ı futbolu farklı bir etkinlikle gündeme getirmeye hazır olduklarını belirten Çeliker, BM üyesi ülkelere de Kıbrıslı Türklerin futbola entegre olabilmesi için gerekli adımların atılması çağrısında bulundu. Spor ambargolarının yeniden gündeme getirilmesinin önemine dikkat çeken Çeliker, bu ambargoların hiçbir toplumu teslim alamayacağını ve çağdışı bir uygulama olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk gençliğinin, diğer alanlarda olduğu gibi spor alanında da kendisini geliştirmeye devam ettiğini belirten Çeliker, uluslararası temastan yoksun olmanın ise halkın temel insan hakkı olduğunu dile getirdi. Kıbrıs sorununun her iki halk için kabul edilecek bir çözüme kavuşması için spor ambargolarının kaldırılması ve uluslararası alanda haklı yerinin alınması gerektiğini bir kez daha talep ettiklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar