Dışişleri Bakanlığı, Moskova'daki terör saldırısını şiddetle kınadı

24 Mart 2024

A
A

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısına ilişkin kınama açıklaması yaparak, saldırıyı lanetledi.

ZgotmplZ

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı.

KKTC'nin, 22 Mart akşamı konser salonuna yapılan terör saldırısının lanetlendiği ifade edilen açıklamada, "Tüm dünyada, sivil halka yöneltilen her türlü şiddet ve terör saldırısını en şiddetli şekilde kınıyor, bu vahim saldırı nedeniyle etkilenen Rusya halkına yürekten taziye ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi.

MOSKOVA'DAKİ KONSER SALONUNA DÜZENLENEN TERÖR SALDIRISI

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüş, konser salonunun bulunduğu binanın çatısında çıkan yangın sonrası çatı bir süre sonra çökmüştü.

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıda 133 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayda yüzden fazla yaralı olduğu açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de aralarında olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar