Diploma soruşturması büyüyor: Bir yarbay ve yüzbaşı mahkemeye çıkarıldı

22 Mart 2024

Güncelleme: 22 Mart 2024

A
A

KSTU soruşturması kapsamında tutuklanan Yarbay Ö.A.G. mahkemede teminata bağlanırken, Yüzbaşı A.T.'ye üç gün tutukluluk verildi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) yürütülen sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklanan Yarbay Ö.A.G. ve Yüzbaşı A.T. mahkemeye çıkarıldı.

KSTU'da yürütülen "sahte diploma" soruşturması kapsamında tutuklanan Yarbay Ö.A.G. ve Yüzbaşı A.T. Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

YARBAY TEMİNAT İLE SERBEST

Teminat talebiyle mahkemeye çıkarılan Yarbay Ö.A.G.'nin, hakkındaki soruşturmanın tamamlanması ve etki edebileceği bir husus olmadığından, mahkemede 60 bin TL nakit, 1 milyon TL şahsi ve 1’er kişinin 1’er milyon TL’lik kefalet imzalaması şartıyla, yurt dışına çıkış yasağı ile birlikte serbest bırakılmasına karar verdi.

G., teminat şartlarını yerine getiremezse, davaları görüşülene kadar 3 ayı geçmemek üzere cezaevine gönderilecek.

YÜZBAŞIYA ÜÇ GÜN TUTUKLULUK

A.T. ise, sahte resmi evrak düzenlenmesini tahrik etmek ve tedavüle sürmek suçundan tutuklandı. Derslerin usulsüz olduğu tespit edilen ve aldığı yüksek lisans diplomasını iş yerine verip tedavüle süren A.T.’ye, 3 gün tutukluluk verildi.

Tahkikat memuru mahkemede, mali polisin yürüttüğü sahte evrak, tedavüle sürme suçuyla ilgili tutuklanan A.G.’nin KKTC vatandaşı ve 3 çocuk babası olduğunu belirterek, hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar