"Diğerlerinin adayı Kılıçdaroğlu" diyen Akşener, Yavaş ve İmamoğlu'na "aday olun" çağrısı yaptı

3 Mart 2023

Güncelleme: 3 Mart 2023

A
A

Türkiye'de İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masayı oluşturan diğer 5 partinin Kılıçdaroğlu'nu aday olarak belirlediğini ancak bunu kabul etmeyeceklerini belirtti. Akşener, Yavaş ve İmamoğlu'na "aday olun" çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin yer aldığı altılı masada ayrılık yaşandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın dün yapılan 12'nci toplantısında diğer 5 partinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak belirlediğini ancak bunda hemfikir olmadıklarını belirtti.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "aday olun" çağrısı yaptı. Akşener, "Milletimiz sizi göreve çağırıyor… Size ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır… Bu topyekun bir dayatmayı yıkma vazifesidir." dedi.

Altılı masanın dün yapılan 12'nci toplantısında cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşıldığı, ismin 6 Mart Pazartesi günü açıklanacağı bildirilmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Genel İdare Kurulu'nu (GİK) toplayarak, dünkü toplantıdan çıkan sonucu masaya yatırdı.

Toplantı sonrası basın toplantısı düzenleyen Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

  • Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında tercihe zorlanmıştır ve elbette buna boyun eğmeyecektir.
  • Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısında dimdik duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz.
  • Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir.
  • Altılı masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür.
  • İYİ Parti bir kıskaca alınmış, dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında tercihe zorlanmıştır ve elbette buna boyun eğmeyecektir.
  • Ortak cumhurbaşkanı adayının veriye dayalı, rasyonel bir usulle belirlenmesi önerisini dile getirdik. Ama bu öneri diğerleri tarafından maalesef reddedildi.
  • Dünkü toplantıda nihayet ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. Beş parti Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunu dile getirdi.
  • Biz ise uzun süredir Erdoğan'a karşı açık ara önde olduğunu gördüğümüz ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu isimlerini önerdik.
  • Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunmak istiyorum. Değerli başkanlarım, siz milletin iradesi ile seçildiniz. Tüm engellere rağmen çok çalıştınız. Milletimizi enkazından altında bile yalnız bırakmadınız. Kritik kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor. Bu vazife reddedilemez, görmezden gelinemez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu karar milletindir. Bu saatten sonra bizlere düşen bir seçim yapmaktır. Ya şanlı mücadelede milyonlarla yürüyeceğiz ya da trajik hikayede figüranlık yapacağız. Ya tarih yazacağız ya tarih olacağız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar