Devlet her zaman yanımızda ama çocuklarımız daha iyi bir yere gönderilebilirdi

6 Şubat 2024

Güncelleme: 7 Şubat 2024

A
A

Mustafa’nın annesi Çiğdem Sabancı, çocukların bir yere gönderilirken bakanlığın ve devletin seçilen yer konusunda daha dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, “Bunu da her zaman savunmaya devam edeceğim.”

ZgotmplZ MYK

6 Şubat depremlerinde 49 insanını kaybeden KKTC, sadece Adıyaman’daki İsias Otel’de 26’sı öğrenci 35 insanını yitirdi. Biz kum yığınına dönen otele ilişkin dava süreci ise geçtiğimiz ay başladı.

Depremin üzerinden tam bir yıl geçti. Acı ve özlem her gün daha da büyürken, birçok aile, çocuklarının turnuvalar için gönderildikleri yer konusunda devletin daha dikkatli olabileceğine inanıyor.

MYK Haber’in bir araya geldiği “Şampiyon Melekler"in annelerinden Mustafa’nın annesi Çiğdem Sabancı, “Eğer bizim çocuklarımız oraya bizi temsil etmek için gidiyorsa, onlara da faydası dokunabilecek, daha iyi bir yere gönderilebilmeleri gerekir diye düşünüyorum ve bunu da her zaman savunmaya devam edeceğim.” dedi.

“İSİAS’IN YIKILMASI KADER DEĞİLDİ AMA O OTELİ SEÇMİŞ OLMAMIZ, BELKİ DE KADER…”

Çiğdem Sabancı, konuyla ilgili şunları söyledi:

“İsias ortak davamız… Binanın yapımı, denetlenmemesi ya da denetlenmiş gibi gösterilip açık bırakılması elbette ki büyük bir hataydı. Bu kader değildi ama bir şekilde o oteli seçmiş olmamız, belki de kader…

Ama şunu söylemek istiyorum, buradan da çocuklarımız gönderilirken herhangi bir yere, bakanlığın da, devletimizin de bu konuda daha dikkatli olması gerekir, seçilen yer konusunda.”

“HER ZAMAN YANIMIZDALAR AMA ÇOCUKLARIMI DAHA İYİ YERLERE GÖNDEREBİLİRLERDİ”

“Evet kimse orada deprem olacağını bilmiyordu, ben ilk günden beri çocuğumun oraya gidişine karşı duran kişilerden biriydim, bunu zaman zaman dile de getirdim ama çocuklarımızın heyecanı, orada olmak isteyişi, bir şekilde engel olmadık olamadık diyeyim.

Ama bundan sonrası için evet ‘Neden Adıyaman ve neden Türkiye'nin Doğu bölgesi, en ücra köşesi seçildi?’ diye, bunu sormaktan da hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim. Çünkü bize ait olmayan bir coğrafyaya eğer çocuklarımızı gönderiyorsanız, bakanlık olarak da daha fazla sorumluluk hissedip, nereye, nasıl bir bölgeye gönderdiğinize bir bakmanız gerekir. Eğer bizim çocuklarımız oraya bizi temsil etmek için gidiyorsa, daha iyi bir şeyler yaşamak ve bir kazanç elde etmek için gidiyorsa, onlara da faydası dokunabilecek, daha iyi bir yere gönderilebilmeleri gerekir diye düşünüyorum ve bunu da her zaman savunmaya devam edeceğim. O yüzden evet şu an devletimiz yanımızda olabilir, davada bizi destekliyor olabilirler, çocuklarımızı bulmaya çalıştığımız her anda evet yanımızdaydılar ama lütfen bunu da es geçmesinler. “

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar