"Derdimize derman olması için Rum tarafına yürüyoruz"

27 Mayıs 2024

Güncelleme: 27 Mayıs 2024

A
A

Başbakan Üstel'in meclise gelerek görüşme teklifini kabul etmeyen Naimoğulları, Başbakanlığa gelmeleri durumunda orada konuşabileceklerini belirtti. Eylemciler, ardından sorunlarının çözülemeyeceği gerekçesiyle, Rum tarafına yürüyeceklerini duyurdu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin “ithal et” kararına karşı geçtiğimiz pazartesi günü başlattığı eylem, bugün çok sayıda sendika ve siyasi partinin desteği ile devam ediyor.

Sendikaların genel grev yanında, Başbakanlık önünde yaptığı eylem ve basın açıklaması sonrası, hayvan üreticileri traktörlerle Başbakanlık önünde polisin oluşturduğu bariyerleri yıktı. Polis, yaşananlar üzerine eylemcilere seslenerek, eylemin sonlandırılmaması halinde "zor kullanacağını" duyurdu.

Gerginlik sırasında polis yetkilileri Başbakanlığa gitmeye çalışan eylemcileri uyardı, sakinliğe davet etti ve gerginlik devam ederse müdahale edeceğini söyledi. Bunun üzerine gerginlik yatıştı ve eylem Başbakanlık önünde devam etti.

Sendikaların da genel grev ve Başbakanlık önüne giderek destek verdiği birliğin eyleminde, konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, sendikaların bugün eylemlerine ciddi bir destek verdiğini ifade ederek, teşekkür etti.

Naimoğulları, “Bu destek daha da artacak, hükümet üreticiye haksızlık yaptığını biliyor, bu eylem süresizdir, mücadelemize devam edeceğiz, direne direne kazanacağız” dedi.

Amacın ne et ne süt ne üretici olduğunu, amacın tüccarı zengin etmek olduğunu savunan Naimoğulları, eleştirilerde bulundu. Bu etleri alacak otelleri işletmeleri de söyleyeceklerini ifade eden Naimoğulları, sağlıksız et istemediklerini söyledi, halkın buraları tercih etmemesini istedi.

Birlik Başkanı Naimoğulları, Birlik olarak Başbakan'la görüşmek istediklerini ancak bu görüşmenin eylemin devam ettiği Başbakanlık’ta yer alması gerektiğini söyledi.

Naimoğulları, “Et ithalatından geri adım atılmazsa biz kesinlikle hiçbir şeyi kabul etmeyiz. Derhal kaldırılacak. Birinci öncelik et ithalatı konusudur.” şeklinde konuştu.

Naimoğulları yaptığı açıklamada, eylem alanına giden CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'ın Başbakan ile görüştüğünü, ancak Başbakan'ın Birlik temsilcileriyle Meclis'te görüşebileceğini söylediğini aktardı.

Diyalogdan kaçmadıklarını, ancak eylemin sürdüğü bir ortamda meclise gitmeyeceklerini vurgulayan Naimoğulları, "Eylem buradayken, burayı bırakıp Meclis’e gitmem, çözüm istiyorlarsa buraya gelecekler." yanıtını vererek, kendileriyle Başbakanlık'ta görüşülmesi gerektiğini savundu.

Ardından, eylemde bir anons ile, "Derdimize derman olması için Rum tarafına yürüyoruz, çünkü bizim yöneticilerimiz derdimize derman olmuyor" açıklaması yapıldı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar