Depremlerdeki kayıp sayısı artmaya devam ediyor

11 Mart 2023

A
A

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma yol açan ve Suriye’yi de vuran Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 47 bin 975'e yükseldi.

ZgotmplZ

Türkiye ve Suriye’yi vuran depremin üzerinden 34 gün geçti.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.

Türkiye Cumhuriyeti (TC) İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, depremlerde hayatını kaybeden kişilerin sayısının 47 bin 975 olduğunu açıkladı.

Bir önceki kayıp sayısını 10 Mart'ta TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 47 bin 932 olarak vermişti.

10 Mart'ta Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı sonrasında açıklama yapan TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise deprem bölgelerinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve şimdiye kadar 1 milyon 706 bin binada inceleme yapıldığını belirtti. Kurum, bu binalardan 821 bin 302 bağımsız bölümün ağır hasarlı, acil yıkılacak olduğunun tespitinin yapıldığını söylemişti.

Deprem bölgesinde inşaatları yıkılan müteahhitlere yönelik olarak hukuki süreçler devam ediyor.

Yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda, sorumlulukları belirlenerek tutuklanan şüpheli sayısı 5 Mart itibarıyla 247'ye yükseldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar