Depreme yönelik teknik altyapı güçlendirildi

3 Mart 2024

A
A

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün çalışmalarıyla, Meteoroloji Dairesi Sismoloji Bölümünün kapasitesinin arttırılarak, teknik altyapısı güçlendirildi.

ZgotmplZ

6 Şubat depreminin ardından, 21 Mart 2023’te Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile Meteoroloji Dairesinin deprem takip, çözümleme ve raporlama kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla bir protokol imzalandı.

Bu çalışmalar kapsamında KKTC’de bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ekibi Arıklı'yı ziyaret etti.

Bu ziyaret kapsamında, Meteoroloji Dairesi Sismoloji Bölümü'nün geliştirilmesi çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, ülkede bulunduğu süre içerisinde Meteoroloji Dairesi Sismoloji Bölümünün kapasitesinin arttırıldığını, yeni bilgisayarlar ve yazılımlar sayesinde teknik altyapısının geliştirildiğini ifade etti.

Arıklı, geçtiğimiz yıllarda yapılan bir protokol ile bu geliştirme çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

Ayrıca, uluslararası iletişim ağının geliştirilmesiyle deprem çözümlemelerinde daha fazla kaynaktan bilgi alınabileceğini ve daha etkin analizler yapılabileceğini ifade etti.

Arıklı, bu çalışmalar çerçevesinde Sismoloji Bölümü personeline eğitimler verildiğini ve dört istasyonda iyileştirme ve yenileme çalışmalarının yapıldığını söyledi. Arıklı, bu gelişmelerin KKTC'nin deprem izleme ve analiz konusunda kendi kendine yeterli hale gelmesine katkı sağlayacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar