Denktaş da Erhürman gibi düşünüyor: Bu maskaralık değil de nedir?

22 Nisan 2022

A
A

Serdar Denktaş, Erhürman'ın hükümet krizine yönelik "maskaralık" nitelemesine destek verdi.

ZgotmplZ
Serdar Denktaş

Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Serdar Denktaş da, hükümetin istifası ve yeni hükümeti kurma çalışmalarını "maskaralık" olarak niteledi.

Denktaş, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı kısa paylaşımda, şunalrı yazdı:

"Tatar Hükümet kurma görevini iki gün önce istifasını kabul ettiği kişiye ayni hükümeti kurmak için görev verdi. Bu maskaralık değil de nedir? Arif Hasan Tahsin rahmet istedi."

ne olmuştu?

Bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la hükümeti kurma çalışmaları kapsamında bir araya gelen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yaşananları "maskaralık" olarak nitelemişti. Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmenin rutin, normal bir hükümet kurma görüşmesi olmadığını söyleyerek, “Yaşananlar inanılır gibi değil… Hiç kimse CTP’yi yaratılan bu maskaralığın parçası haline getiremez. Memleket bu krizde maskaralığın içine sürükleniyor. Türkçede bunun başka adı yok.” şeklinde konuşmuştu.

Hükümeti kurma görevini Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na vermesinin ardından br açıklama yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Erhürman’ın kullandığı “maskaralık” ifadesini kınamıştı.

Sucuoğlu da “Maskaralık alışkın olduğumuz bir kelime değil, kendi değerlendirmesidir. Tufan Bey sevdiğimiz değer verdiğimiz bir arkadaşımızdır ama özellikle belirli konularda biraz daha dikkat etmek lazım. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçte daha fazla gerginlik yaratmamak en büyük amaç olmalı. Daha dikkatli olunmalı, herhalde o anda Hocamız gergindi diye düşünüyorum.” şeklinde konuşmuştu.

Tatar ve Sucuoğlu’nun eleştirilerine tepki ise CTP Genel Sekreter Erdoğan Sorakın'dan gelmişti. Sorakın, "Evet tiyatro oynuyor ve maskaralık yapıyorsunuz." ifadelerini kullanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar