Cumhurbaşkanı Tatar'a fahri doktora unvanı verildi

12 Şubat 2024

Güncelleme: 13 Şubat 2024

A
A

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde konferans veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a fahri doktora unvanı verildi. 10 Şubat 2023’te yapılması planlanan doktora takdiminin, deprem nedeniyle bu yıla ertelendiği belirtildi.

ZgotmplZ

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü kentte düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törenin ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde konferans düzenlendi.

Tatar, “Son gelişmeler çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Önemi” konulu bir konuşma yaptı.

Konferansa bölge protokolünün yanı sıra, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, akademisyenler, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Tatar, konuşmasında öncelikle 6 Şubat depremi ve kayıplara değinerek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Kıbrıs'ın coğrafi ve tarihsel olarak Türkiye ile yakınlığına vurgu yaparak, iki ülkeyi "et ve tırnak" olarak değerlendirdi.

Kıbrıs'ın Türkiye için güvenlik açısından önemine işaret etti ve KKTC devletinin Doğu Akdeniz'de bir Türk Devleti olarak gelişimini sürdürdüğünü belirtti.

Kıbrıs sorununun tarihçesini anlatarak, Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu vurguladı.

Mukavemet ruhu ve mücadele ile Kıbrıs Türk halkının 1974'te bağımsızlığa kavuştuğunu ifade etti.

Tatar, KKTC'nin bugün sahip olduğu hak ve yetkilere dikkat çekti ve bağımsızlığın korunması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs'ın ulusal güvenliği ve stratejik kazanımlarının önemine değindi ve KKTC'nin Türk Dünyası'nın Akdeniz'e açılan kapısı olduğunu söyledi.

Tatar, Kahramanmaraş'taki benzer bağımsızlık mücadelesine atıfta bulunarak, geleceğin selameti için verilen mücadelenin birleştirici olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanlığının çalışmalarını yansıtan bir video gösterimi yapıldı.

FAHRİ DOKTORA UNVANI VERİLDİ

Ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a fahri doktora unvanı takdim edilmesine ilişkin Senato Kararı’nı okudu.

Yasım, söz konusu kararın geçen yıl alındığını ve takdim töreninin 10 Şubat 2023’te yapılmasına karar verildiğini ancak yaşanan deprem felaketi nedeniyle bugün yapıldığını kaydetti.

Senato kararında Tatar'a, ''Gerek Türk Dünyası’nın birliği, gerekse uluslararası siyasal alanda yürüttüğü aktif diplomasi ile onurlu bir çaba içerisinde KKTC’yi en üst düzeyde temsil eden, ülkesi, Türk Dünyası coğrafyası ve Türkiye açısından KKTC’nin bağımsız, her açıdan güçlü bir devlet olarak yönetilmesinde sergilediği ekonomi, siyaset bilgisi, yapıcı ve engin uluslararası diplomasi bilgisi, güçlü bir siyaset ve devlet adamı olması nedeniyle'' Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Alanı’nda fahri doktor unvanı verildiği belirtildi.  

Senato kararının okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Tatar’a fahri doktora beratı takdim edildi. Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar