Cumhurbaşkanı Tatar, Murat Kurum ile aynı masada

17 Mart 2024

Güncelleme: 17 Mart 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul'da katıldığı Avrasya Stratejik Araştırmalar Platformu'nun düzenlediği iftar yemeğinde, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Belediye Başkan adayı Murat Kurum ile aynı masada yemek yedi.

ZgotmplZ

Temaslarda bulunmak üzere İstanbul’da bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avrasya Stratejik Araştırmalar Platformu’nun (ASAD) düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Yemekte, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ile aynı masada oturdu.

''İKİ DEVLETLİ BİR ANTLAŞMA İSTİYORUZ''

Tatar konuşmasında, Doğu Akdeniz'de bağımsız bir Türk devleti olan KKTC'nin Türk dünyasının önemli bir parçası olduğunu vurguladı. KKTC'nin egemen eşitlik temelinde varlığını sürdüreceğini belirtirken, Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Kıbrıs'ta federal temelli bir anlaşmanın Kıbrıs Türkü'nü yok oluşa sürükleyeceğine izin vermeyeceklerini dile getirdi. Gazze'deki olaylarla birlikte Türkiye'nin garantörlüğü ve askeri varlığının öneminin daha iyi anlaşıldığını ifade etti. Egemen eşitlik ve uluslararası statünün kabul edilmesiyle yeni müzakerelere başlanacağını belirterek, iki devletli bir antlaşma istediklerini dile getirdi.

Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs Türkü'nün haklı mücadelesine destek verdiğini ve iki devletli çözüm modelini desteklediğini vurguladı. Son olarak, ASAD Genel Başkanı Murat Doğanay ve Türk medyasına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

MURAT KURUM: SORUNLARA KÖKLÜ ÇÖZÜM ÜRETMEK ÜZERE GELİYORUZ

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ise Türkiye'nin, enerji, askeri, kültürel ve tarihi zenginliklerin, bölgesel işbirliğinin merkezi konumunda olduğunu söyledi.

İstanbul'un, medeniyetlerin ve kıtaların kesiştiği bir kavşak olduğuna vurgu yapan Kurum, "İstanbul bir ticaret merkezidir. Ticaret yollarının kavşağıdır. Farklı dinleri buluşturan bir potadır. İstanbul bir öğrenci şehridir. Dünyanın en büyük turizm şehridir. Bir üretim şehridir. Ekonomimizin kalbidir." ifadelerini kullandı.

Kurum, İstanbul'u çok daha güvenli ve konforlu bir şehir haline dönüştürmek için eserleri ve projeleriyle yola çıktıklarını aktararak, "Bu şehrin bekleyen sorunları var ve biz, evvela bu sorunlara köklü çözüm üretmek üzere geliyoruz." dedi.

Programa, Tatar ve Kurum'un yanı sıra Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve çok sayıda iş insanı katıldı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar