CTP'den "kesim işçileri bilinçli olarak çalıştırılmıyor" iddiası

23 Mart 2024

A
A

CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Gulamkadir, "Kesim işçileri çalıştırılmıyor, Türkiye'ye geri döndüklerinde de üçüncü ülkelerden işçi getirilmeye çalışılıyor" dedi, bu nedenle sırada Valencia krizi olduğunu öne sürdü.

ZgotmplZ

CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, narenciye sektöründe kaos yaşandığını belirterek, bir dizi iddiada bulundu, hükümete suçlamalar yöneltti.

Gulamkadir, hükümetin sektörü baltalamak için elinden geleni yapmaya devam ettiğini ileri sürdü.

Yazılı açıklamasında “Süreci yönetemeyenler, bunun bedelini üreticiye, kontraktörlere, işçiye, ihracatçıya ve esnafa ödetmeye çalışıyor” diyen Gulamkadir, “Valencia için de kriz kapıdadır.” dedi.

"KESİM İŞÇİLERİ BİLİNÇLİ OLARAK ÇALIŞTIRILMIYOR"

CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, adada izinli şekilde bulunan, yaklaşık 27 ekipten oluşan 750 civarı kesim işçisinin çalıştırılmadığını, çalışamayan ekiplerin iş yokluğu nedeniyle Türkiye’ye geri döndüğünü, sonrasında ise “yeterli sayıda işçimiz yok” denilip üçüncü ülkelerden yetisi olup olmadığı bilinmeyen işçiler getirilmeye çalışıldığını ifade etti.

"KAÇAK İŞÇİLER TÜREYECEK"

Dört ay sonra sezon sona erdiğinde getirilen işçilerin akıbetinin ne olacağıyla ilgili ciddi iddialar bulunduğunu belirten Gulamkadir, “Bu iddialarda, getirilecek işçilerin teminat mektupsuz getirileceği, belirli şirketlere imtiyazların olduğu, gelecek kişilerden gelmeden komisyon alma ve sezon sonrası tamamlanacak iş sonrasında kaçak işçi veya insan kaçakçılığına kadar ilerleyen bir süreçten bahsedilmektedir.” dedi.

Kontraktör birlikleri tarafından  yapılan uyarı grevinin ardından gerçekleşen toplantıda verilen sözlerin yakın takipçisi olacağını kaydeden Gulamkadir, tüm sektör paydaşlarına yalnız olmadıklarını, bu ülkeyi hep birlikte ayağa kaldırmak için yanlarında olduklarını hatırlattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar