CTP'den eleştiri: Sahte reçete soruşturması tam bir kabusa döndü

23 Kasım 2023

Güncelleme: 23 Kasım 2023

A
A

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Sosyal Sigortalar Dairesi'nde başlayan ve devam eden "reçete yolsuzluğu" soruşturmasının, tam bir kabusa dönüştüğünü, 100 binden fazla sigortalı hastanın ortada bırakıldığını savundu.

ZgotmplZ MYK

Ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Sosyal Sigortalar Dairesi'nde başlayan ve devam eden "reçete yolsuzluğu" soruşturmasının, hastalar için tam bir kabusa dönüştüğünü belirtti.

Parti, birçok kronik, dar gelirli veya yatağa bağımlı hastanın evlerinde bu soruşturmanın bitmesini beklediğini ifade etti.

Sağlık Bakanı'nın da suskunluğunu koruduğunu savunan CTP, Sağlık Bakanlığı'nın sistemi yeniden kurmak ve hasta mağduriyetini gidermek için çaresizlik içinde olduğunu iddia etti.

Açıklamada, 13 Eylül tarihinden bu yana 48 eczacının ve 16 hekimin tutuklandığı, tutuklananların mal varlıklarına ve banka hesaplarına el konulduğu belirtildi. Sağlık camiasının sosyal ve psikolojik olarak ciddi bir travma yaşadığı ifade edilen açıklamada, ilaç tedarik zincirinin kaosa döndüğü, 100 binden fazla sigortalı hastanın ortada bırakıldığı dile getirildi.

CTP, soruşturmanın yapılması gerektiğini ancak hastaların mağduriyetine neden olan bu beceriksizliğin bir an önce çözülmesi gerektiğini vurgulayarak Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın paydaş örgütlerle iş birliği yaparak hastaların odaklı bir çözüm üretmeleri gerektiğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar