CTP rahatsız: Belediye, yüksek faturalara rağmen hizmet vermiyor

9 Şubat 2024

Güncelleme: 10 Şubat 2024

A
A

CTP Lefkoşa Belediye Meclisi üyeleri, Lefkoşa'da vatandaşların karşılaştığı yüksek fatura bedellerine yönelik şikayetlerin arttığını ve bu faturaların karşılığında yeterli hizmet alınamadığını belirtti.

ZgotmplZ

CTP’nin Lefkoşa Belediye Meclisi üyeleri, Lefkoşa'nın her yanından fahiş fatura bedellerine yönelik şikayet mesajlarının geldiğini, vatandaşların ödemek zorunda bırakıldığı yüksek faturaların karşılığında hizmet alamadığının bildirildiğini savundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Belediye Meclisi üyeleri tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların ödediği yüksek faturalara rağmen yaşam kalitesinin artmadığı ve hizmet alamamanın mağduriyet yarattığı ifade edildi.

''Bu şikayetler son derece haklıdır.'' denilen açıklamada, üyeler, Belediye Meclis toplantılarında ve basın yoluyla defalarca uyarıda bulunduklarını ve faturaların yüksekliğinin mevcut tahsilatı azaltacağını vurguladı.

Üyeler, uyarılarına yeterli karşılığın alınamadığını ve meclis tutanaklarına yansıyacak şekilde belediyeyi mali sıkıntıya sokmakla suçlandıklarını belirtti.

Açıklamada, CTP Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyelerinin belediyeden, yoksul ve dar gelirli aileleri de düşünerek yeni vergi oranları ve hizmet artışı talep ettiği vurgulandı. İş birliğine hazır olduklarını belirten üyeler, Lefkoşalıların hak ettiği hizmeti alması gerektiğini ve ödedikleri faturaların makul olması gerektiğini dile getirdi.

Açıklamada, bu uyarılara yeterli karşılığı bulamadıklarını belirten CTP’li üyeler, meclis tutanaklarına da yansıyacak şekilde "belediyeyi mali sıkıntıya sokmakla suçlandıklarını" ifade ettiler.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar