CTP, Güzelyurt'ta sokağa indi: Bunlar üretimin, üreticinin, umudun düşmanı

16 Mart 2024

A
A

CTP, narenciye ve üniversite krizinin ortasındaki Güzelyurt’ta yürüyüş düzenledi. Erhürman, hükümete "umut düşmanı" diyerek yüklendi, halka "Umudu kaybetmeyin, hep birlikte yöneteceğiz." mesajı verdi.

ZgotmplZ CTP Basın

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) bugün narenciye sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Güzelyurt’ta yürüyüş gerçekleştirdi.

Yoğun bir katılımın olduğu yürüyüş terminal bölgesinden başladı, kapalı çarşıda son buldu.

Yürüyüşe CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Genel Sekreter Asım Akansoy, Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcileri, Güzelyurt halkı ve çok sayıda partili katıldı. 

Yürüyüş sonrası konuşma gerçekleştiren Erhürman, “Biz bunca yıldır verdiğimiz var oluş mücadelesini, birileri gelsin de bu memleketi yolsuzlukla anılan, yoksullukla anılan bir yere çevirsin diye vermedik.” ifadelerini kullandı.

“GÜZELYURT’UN İKİ CAN DAMARINI DA AYNI YILDA KOPARTTILAR”

2019’un ortasından bu yana beş yıldır, iktidarda olduğunu iddia eden birilerinin olduğunu söyleyen Tufan Erhürman, 5 yıl içerisinde Güzelyurt’ta temeli atılan hastanenin tamamlanmadığını hatırlattı.

5 yıl içerisinde, onlarca yıldır narenciye üreten insanların üretimiyle ilgili de hiçbir adım atılmadığını savunan Erhürman, narenciye üreticisine, “Oturun bekleyin.” denildiğini ileri sürdü. Tufan Erhürman, “Bunlar aslında üretimin, üreticinin düşmanıdır. Bunlar umudun düşmanıdır. Bunlara artık geçit yok.” diye konuştu.

Memlekette 36 tane üniversiteye ön izin verildiğini, 23 tane üniversite açıldığını ifade eden CTP Genel Başkanı Erhürman, üniversiteler yetmezmiş gibi eğitim kurumlarının da açıldığını kaydetti. 17 olan eğitim kurumu sayısının 2 senede 39’a çıktığına işaret eden Erhürman, “Hiçbir şeyi denetleyemeyecekler. Narenciye ve üniversite Güzelyurt’un can damarıydı. Aynı yıl içinde iki can damarı da koparttılar.” dedi. 

“BU ZİHNİYETİN, BU MEMLEKETTE ARTIK YERİ YOK”

Tufan Erhürman, söz konusu zihniyetin, Güzelyurt’u ölü bir kasabaya döndürmeye kalktığını söyledi ve karşılarındaki zihniyete rağmen Güzelyurt’un güzelliğini koruyacaklarını belirtti.

“Ülkenin güzelliğine sahip çıkmamız lazım. Bu halkın gailesini çekmeyenlere, artık bir net cevap vermemiz lazım.” diyen Erhürman, bu zihniyetin, bu ülkede yeri olmadığını söyledi.

Bu memlekette, Kıbrıs Türk halkının onlarca yıldır var oluş mücadelesi verdiğinin altını çizen Erhürman, “Biz bunca yıldır verdiğimiz var oluş mücadelesini, birileri gelsin de bu memleketi yolsuzlukla anılan, yoksullukla anılan bir yere çevirsin diye vermedik.” dedi.

Gençlerin, çocukların gözlerini göç yollarına diktiğine işaret eden Erhürman, “Güzelyurt’un hastanesine de narenciyeye de bu ülkede doğru dürüst iş yapan ve denetlenen yükseköğretim kurumlarına da sahip çıkacağız.” diye konuştu.

Tufan Erhürman, “Umudu kaybetmeyin, yurdunuzdan umudu kesmeyin. Biz varız, biz yöneteceğiz, hep birlikte yöneteceğiz. Güzelyurt adına yakışır bir yurt olacak. Hep birlikte yürüyecek, hep birlikte yöneteceğiz.” diye ekledi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar