CTP Genel Sekreteri Akansoy, Zorlu Töre'yi yalancılıkla suçlayarak istifaya çağırdı

13 Kasım 2023

Güncelleme: 14 Kasım 2023

A
A

Töre'nin ''CTP vekilleri Türkiye yetkililerine yemek verilmesini istemediler'' sözlerine tepki gösteren CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, Zorlu Töre'yi yalancılıkla suçlayarak istifaya çağırdı. İşte o görüntüler...

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi'nin bugünkü oturumunda sert bir tartışma yaşandı.

Meclis Başkanı Zorlu Töre, ''muhalefet milletvekillerinin Türkiye'den gelen yetkililere ve Türkiye'nin eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yemek verilmesini istemediler'' iddiasında bulundu. Töre'nin konuşması sırasında CTP vekilleri, Töre'ye yüksek sesle tepki göstererek ispatlamaya çağırdı. Meclis Başkanvekili Fazilet Özdenefe ise Töre'nin ifadelerinin yanlış olduğunu, geriye dönük yemek faturasının onaylanmasını istemesinden kaynaklandığını açıkladı.

CTP GENEL SEKRETERİ AKANSOY, TÖRE'Yİ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, “En büyük özelliği yalan söyleyerek rakiplerini sağa sola jurnallemek olan Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin bir an önce istifa etmesinin elzemdir'' açıklamasını yaptı.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Akansoy, Zorlu Töre’nin Genel Kurul’da yalanlar söylediğini ifade etti.

Akansoy, “Kendisi gibi düşünmeyenlere hakaret eden, her zaman yalana başvurarak farklı düşünenleri özellikle Türkiye yetkililerine kötülemeyi, jurnallemeyi görev bilen Töre’nin Meclis Başkanlığından bir an önce istifa etmesi gerekmektedir” dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Asım Akansoy şu ifadeleri kullandı:

“Zorlu Töre bugün Meclis’te yaptığı açıklama ile bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Töre, kendi gibi düşünmeyenleri yok sayan, ötekileştiren, düşmanlaştıran faşist bir zihniyetin temsilcisidir. En büyük özelliği yalan söyleyerek rakiplerini sağa sola jurnallemek olan Töre’nin Meclis Başkanlığı, halkımızın seçilmiş temsilcilerinin yer aldığı Meclis’in hem itibarı hem de imajı bakımından son derece talihsiz bir durumdur.

Kendisi gibi düşünmeyenlere hakaret eden, her zaman yalana başvurarak farklı düşünenleri özellikle Türkiye yetkililerine kötülemeyi, jurnallemeyi görev bilen Töre’nin Meclis Başkanlığından bir an önce istifa etmesi gerekmektedir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar