CTP değerlendirmesini yaptı: Erhürman, 'Erken seçim' dedi

30 Nisan 2022

Güncelleme: 30 Nisan 2022

A
A

Hükümetinin dağılmasının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendiren CTP MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan, Tufan Erhürman, erken seçimi işaret etti; müdahalenin altını çizdi. İşte detaylar…

ZgotmplZ

Ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Meclis Grubu ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK), UBP-DP- YDP hükümetinin dağılmasının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirmek Meclis binasında toplandı. Son gelişmelerin masaya yatırdığı toplantı sonrası parti lideri Tufan Erhürman açıklamalarda bulundu.

 Yaşananlara ilişkin tepkisini dile getiren ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bir kez daha ‘maskaralık’ benzetmesi yaparken, ufukta erken bir seçimin görüldüğünü bildirdi.

“Çözüm Kıbrıs Türk halkının iradesidir” diyen Erhürman, “Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra başlayan müdahale tescillendi” değerlendirmesinde bulundu.

“TEAMÜLLERDE OLMAYAN NOKTAYA GETİRİLDİ İŞ”

Erhürman şunları söyledi:

“Süreç başladığında çok da siyaseten tercih etmediğimiz dili kullanarak, yaşatılanların ‘maskaralık’ olarak ifade edebileceğimizi söylemiştik. Maalesef iki küçük ortak, hükümet programı okunduktan sonra 100 günlük yeni hükümet programı ortaya koymak gibi hiçbir demokratik ülkenin teamülünde olmayan bir noktaya işi vardırdı. Sonrasında da güvenoyu vermeyeceğiz dediler.

Ama bu hükümet dedikleri şeyin içerisinde kendileri de vardı. ‘Maskaralık’ kelimesini kullandığımızda kimileri üzülmüştü. Herhalde onlar da şimdi bunun artık Türkçede başka bir ifade anlamı yok.

Bütün bunları seçim boyunca istikrardan bahsedenler yaşattı. Bunlar halkın hafızasına kaydedildi. Hem de belki de ülkenin son 10 yıllarda gördüğü en büyük ekonomik krizin ortasında. Bu sorumsuzluk, ciddiyetsizliğin halkın hafızasına nakşedildiğini söyleyebilirim.”

 “TÜRKİYE CTP’Yİ İSTEMEZ DENDİ…”

“Seçim süreci içerisinde de oldu, köy köy gezildi, ‘Türkiye Cumhuriyeti CTP’yi istemez, en iyi ilişkileri biz kurarız’ dediler. Bunu yapanlar Cumhurbaşkanlığı seçimindeki müdahaleyi bilenlerdi.

Kendi kurultayına müdahaleyi bilenlerdi. Gezip, gezip TC üzerinden propaganda yapmaktan kendilerini alamadılar. Gelinen noktada Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yaratılan müdahale süreci yine tekrarlandı, bu kez açık bir şekilde gerçekleşti.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar