Cinsel tecavüzle yargılanan sanığa 2 yıl 6 ay hapis

Kamalı Haber, 29 Nisan 2024

Güncelleme: 29 Nisan 2024

A
A

Lefkoşa'da 2022 yılının Aralık ayında, 15 yaşındaki kız çocuğuna karşı cinsel tecavüz meselesi ile ilgili olarak yargılanan H.B., 2 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen 15 yaşında kız çocuğuna karşı cinsel tecavüz meselesi ile ilgili olarak yargılanan H.B. hakkındaki dava bugün karara bağlandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz, 16 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı" suçlarından yargılanan sanık, 2 yıl 6 ay hapse mahkûm edildi.

SANIK LEHİNE DEĞERLENDİRİLEN HUSUSLAR

Yargıç Candaş olay tarihinde sanığın 19, müştekinin 15 yaşında olduğunu belirterek, sanığın hayat tecrübesinden yoksun ve genç bir kimse olduğunu ifade etti ve sanık ile müşteki arasında duygusal bir ilişki olduğunu, kız arkadaşının evinde kaldığını, kız çocuğunun annesinin bu ilişkiden haberi olduğunu açıkladı. Yargıç, bu hususların sanık lehine değerlendirildiğini belirtti.

Yargıtay kararlarına değinen Candaş, cinsel içerikli suçlarda şiddet, darp, kandırma ve zorlama faktörlerinin ağırlaştırıcı etken olduğunu ifade ederek, bu olayda sanık ile müşteki arasındaki birlikteliğin kandırma veya zorlama ile olmadığını, şiddet ve darp yaşanmadığını kaydetti.

Yargıç, sanığın suçunu kabul edip, adaletin erken tecellisine katı koymasını, kızın ailesinin şikâyetçi olmamasını değerlendirdikten sonra, sanığı 2 yıl 6 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

NE OLMUŞTU?

Sanık H.B. 2022 aralık ayı içerisinde Lefkoşa’da 15 yaşındaki kız çocuğunun kalmakta olduğu ikametgahının yatak odası içerisinde, adı edilen ile cinsel ilişkiye girerek, 16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz ve çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Sanık, soruşturmanın ardından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar