Cihat Yağcı, Töre'yi ziyaret etti

6 Mart 2024

Güncelleme: 7 Mart 2024

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türk Deniz Kuvvetleri Eski Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye'nin değil, bütün Türk dünyasının Kıbrıs meselesinin ortak davası olduğunu belirtti.

Türk Deniz Kuvvetleri Eski Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı ve beraberindeki heyeti kabulünde konuşan Töre, Türk Birliğine ve "Kızıl Elma"ya sahip çıkmanın milli ülküden geçtiğini vurguladı.

Türk devletleri arasındaki iş birliğinin önemine değinerek, dünyanın herhangi bir yerinde bir Türkün başı sıkıştığında ortak hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, KKTC'nin Doğu Akdeniz'in tam ortasında bulunması nedeniyle enerji ve ticaret açısından önemli bir konumda olduğunu ve gelecekte adanın enerji merkezi haline geleceğini belirtti.

Türk Deniz Kuvvetleri Eski Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı ise KKTC'nin ada devleti kimliğiyle Türk dünyasının kalbi konumunda olduğunu söyledi. KKTC'nin demokrasisiyle dünyaya örnek olduğunu ve Cumhuriyet Meclisi'nde bulunmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Karşılıklı hediye teatisi yapıldıktan sonra görüşme sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar