Charles'a güven mektubu sunan ilk Türk büyükelçi

24 Mart 2023

A
A

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Türkiye Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Kral 3'üncü Charles’a güven mektubunu sundu.

ZgotmplZ

Türkiye'nin yeni Londra Büyükelçisi Koray Ertaş, Kral 3'üncü Charles'a güven mektubunu sundu.

Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Ertaş, Kral Charles'a güven mektubunu sunarak resmen görevine başladı.

Koray Ertaş, Buckingham Sarayı’nda Kral 3'üncü Charles’a güven mektubu sunan ilk Türk büyükelçisi oldu.

Birleşik Krallık’ta şimdiye kadar 51 Türk büyükelçi görev yaptı. Bu büyükelçilerin 20’si Kraliçe 2'nci Elizabeth döneminde Londra’da bulundu.

Geçen hafta ülkeye gelen Ertaş, Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik ilk açıklamasında ikili ilişkileri geliştirmek için çalışacağını ve özellikle İngiltere'de okuyan öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgileneceğini söylemişti.

KORAY ERTAŞ KİMDİR?

49 yaşındaki Koray Ertaş, 1997 yılında Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na girdi, çeşitli görevlerde bulundu.

Abdullah Gül'ün dışişleri bakanlığı döneminde 2005-2007 yıllarında özel kalem müdür yardımcısı oldu, 2007-2008 yıllarında ise bu sefer Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasıyla cumhurbaşkanlığı özel kalem müdür yardımcılığını üstlendi.

2008-2011 yılları arasında ABD, Washington Büyükelçiliği'nde müsteşar oldu. 2011 yılında Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı. 2012 yılında Dış Politika Danışma Kurulu üyeliğine getirildi ve 2011-2014 yılları arasında Büyükelçi unvanıyla Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı.

1 Ekim 2014- 31 Aralık 2018 tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği görevini yürüten Ertaş, 2019 yılı itibarıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun özel müşaviri ve ayrıca Dış Politika Danışma Kurulu üyesi olarak da atandı.

Ertaş, 6 Ekim 2022 Büyükelçiler kararnamesiyle Londra Büyükelçiliği görevine getirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar