Çeler: Ülkede yozlaşma had safhada, Kıbrıs Türk halkı bunu hak etmiyor

13 Mart 2024

A
A

TDP Başkanı Çeler, ülkede birçok konunun kötüye gittiğini belirterek, bunun için gerekli olan yeni yapılanmaya üretimden başlanması gerektiğinin altını çizdi.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Başkan seçildikten sonraki ilk ziyaretini beraberindeki heyetle Kıbrıs Türk Sanayi Odası’na (KTSO) yaptı, KTSO Başkanı Ali Kamacıoğlu ve heyetiyle görüştü.

Çeler’e ziyaretinde; Genel Sekreter Nevzat Özkunt, Mali Sekreter Evrim Hıncal, Ekonomik Kalkınma ve Yerel İş Gücü Politikalarından Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Erman Yaylalı ve Ticaret, Yerel Sanayi ve Üretim Politikalarından Sorumlu MYK Üyesi Güner Ersen eşlik etti.

Çeler KTSO’nun ülkenin vazgeçilmez kurumlarından biri olduğunu, TDP’nin de buna verdiği önemin yeni dönemde daha da net şekilde ortaya koyacağını belirtti ve “İlk resmi ziyareti size yapmayı görev bildik” dedi.

ÇELER: ÜRETİM İÇİN KORUMA YARATMAK EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN

Girdikleri yeni dönemde, kendi Bakanlık döneminde olduğundan daha güçlü şekilde yerel sermaye ve yerel iş gücü politikalarına verdikleri önemi; yapacakları projelerle göstereceklerini kaydeden Çeler, “Üretim olmazsa bir toplum tükenir. Üretmenin ne olduğunu biliyoruz ve sizlerin alanına ayrı bir koruma yaratmak, hem tüm siyasi görüş ve ideolojimizi koruyarak hem de ülke gerçeklerini görerek yapmak zorunda olduğumuz en önemli görevlerimizden biridir. Bu konuda parti olarak ciddi görev ve sorumluluk altındayız” dedi.

“ÜLKE BİRÇOK ALANDA TÜKENMİŞLİK YAŞIYOR”

Ülkenin bugün içinde bulunduğu durumda kötü giden tek şeyin ekonomi olmadığını, sağlıktan eğitime ve siyasetteki yozlaşma ve yaşanılan sahteliklere kadar birçok alanda tükenmişlik yaşandığını söyleyen Çeler, Kıbrıs Türk toplumunun bu yaşanılanları asla hak etmediğini vurguladı.

Çeler, “Bunların üstesinden gelebilecek yapıyı oluşturmanın zorluğunu düşündükçe heyecanımız artıyor. Bu yapılanmaya da üretimden başlamak zorundayız. Dışa karşı daha güçlü bir yapı oluşturduktan sonra da bu daha da kolay olacaktır. Kıbrıs sorunu çözülmeden hiçbir şeyin çözülmeyeceğini düşündürdüler bize yıllarca. Ancak biliyoruz ki; şu anki durum içinde bir anlaşma söz konusu olsa yok olacağız” dedi.

“KAMUDA VERİMLİ HİZMET İÇİN BÜROKRATİK ENGELLER KALKMALI” 

Kamunun hantal yapısı ve yaşanan bürokratik engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik Bakanlık döneminde online işlemlere geçişi sağladıklarını anımsatan Çeler, bunun gibi tüm alanlarda da bürokratik engellerin ortadan kaldırılması ve kamunun verimli hizmet verebilmesinin öncelikleri olacağını vurguladı. 

Çeler, “Kendi ayakları üzerinde duran bir yapı da üretmekten geçiyor. Bunun farkında olarak olası bir çözüme güçlü şekilde hazırlanmak zorundayız. Buraya gelmemizdeki en büyük amaçta üreticinin neye ihtiyacı olduğunu daha iyi anlamak ve kendi yol haritamızı buna göre belirlemek” dedi.

KTSO Başkanı Ali Kamacıoğlu da TDP’nin ülke için çok önemli bir siyasi parti olduğunu kaydederek, "İnşallah TDP eskisinden de daha iyi günlerine dönecek ve siyasetteki yerini güçlü şekilde alacaktır. Çünkü TDP toplum için çok önemli bir siyasi partimizdir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar