Çeler tespitte bulundu: Depremlerden sonra oluşan seferberlik havası artık yok

16 Mart 2024

Güncelleme: 16 Mart 2024

A
A

Eğitimdeki sorunların masaya yatırıldığı KTOEÖS ziyaretinde konuşan Çeler, 6 Şubat depremlerinden sonra oluşan seferberlik havasının artık görülmediğini belirterek, hükümeti eleştirdi.

ZgotmplZ TDP Basın

Kıbrıs Türk Orta Öğretim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem ve beraberindeki heyeti, Toplumcu Demokrasi Partisi'ni (TDP) ziyaret etti.

Görüşme gündemi; eğitimdeki ve ülkedeki sorunlardı.

TDP Genel Başkanı Zeki Çeler yaptığı konuşmada, bir ülkenin geleceğinin temel taşının eğitim olduğunu ve yıllardır bu alana gereken önemin verilmediğini gördüklerini belirterek, bundan dolayı da memlekette gelecek nesillerin bir varlık göstermekte zorlandığını ve endişe yaşadıklarını kaydetti.

"BEN YAPTIM OLDU’ MANTIĞI NEDENİYLE BUGÜNLERE GELİNDİ"

Çeler, “Eğitim alanındaki Bakanlıklarda ve alt kurumlarda görev alanların ‘Ben yaptım oldu’ mantığı nedeniyle bugünlere gelindi. Daha önceki dönemlerde de bu yapıldı ve sonuçları bugün çok ağır olarak tüm ülkece ödüyoruz. Bu yaklaşım en başından bu yana doğru değildi.” dedi.

"2024 YILINDAKİ ÇOCUKLARIN HALA AYNI ENDİŞELERİ TAŞIYOR"

Zeki Çeler, kendilerinin de, orta eğitimde oldukları 1996-97 yıllarında bile tam gün eğitim günlerinde “Ne yiyeceğiz, nereye gideceğiz, nerede bekleyeceğiz?” gibi endişeler taşıdıklarını, 2024 yılındaki çocukların hala aynı endişeleri taşımasının gelinen tablonun vahametini ortaya serdiğini kaydetti.

"DEPREM SONRASI OLUŞAN O SEFERBERLİK HAVASINI ARTIK GÖRMÜYORUZ"

Çeler, “Siz bugün bize elinizde bilimsel ve gerçek verilerle geldiniz. Halbuki bu ‘Ben yaptım olur’ anlayışı bu verilerle çalışmayan, hazırlık yapılmayan bir anlayıştır. Türkiye’de yaşanan acı deprem ve kayıplarımız sonrası oluşan o seferberlik havasını da artık görmüyoruz. Gereken adımların hala atılmaması bunun en büyük göstergesidir.” dedi.

"SİZLERLE DAYANIŞMAYA VE BİRLİKTE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

KTOEÖS temsilcilerine, “Bizler de sizlerin yetiştirdiği ve bugün ülke yönetimine talip olan kişileriz.” diyerek, eğitimin ve öğretmenlerin değerini çok iyi bildiklerini belirten Zeki Çeler, “Eğitimdeki tüm aksaklıklar için mücadele ediyorsunuz ancak yöneticiler tarafından suçlanan pozisyona düşüyorsunuz. Bunu görüyoruz. Bizler hem öğretmenlerimizin hem de eğitimin hak ettiği yere gelmesi hem de ülkede yaşanan tüm bu sahte diploma yolsuzluk gibi çürümüşlüklerin bitirilmesi için sizlerle dayanışmaya ve birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar