Çeler, tatilde çalışan işçilere dikkat çekti

11 Nisan 2024

Güncelleme: 11 Nisan 2024

A
A

TDP Genel Başkanı Zeki Çeler, bayram tatilinde özel sektör çalışanlarının izin yapmayarak çalışmaya devam etmesini eleştirdi. Çeler, çalışan işçilere mesai ücreti verilmesini istedi.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Zeki Çeler, bayram tatilinde özel sektör çalışanlarının izin yapmaması, çalışmaya devam etmesini eleştirdi.

Çeler, kendi bakanlığı döneminde işçilerin tatil haklarını için bazı çalışmalar yaptıklarını, fakat bunun için yasal çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

MYK Haber'e konuşan Zeki Çeler 1 Mayıs'ta da benzer durumu yaşadıklarını ve işverenlerle birlikte hareket ederek, işçilerin izin yapmasını sağladıklarını belirtti.

En azından bunun bir kültür olarak devam ettiğini belirten Zeki Çeler, özellikle özel sektör çalışanlarının bayram tatili sürecinde yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

KAMU İLE ÖZEL ARASINDA UÇURUM VAR

Çeler, Özel sektörde çalışanların tatil haklarının yetersizliği ve kamu çalışanları ile aralarındaki uçurumun büyüklüğü konusundaki endişeleri dile getirdi.

TDP Genel Başkanı Çeler, kendi döneminde işçilerin tatil haklarını iyileştirmek için çaba sarf ettiklerini ancak bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

EN AZINDAN 2 GÜN TATAİL YAPILMALI

Ayrıca Çeler, özel sektör çalışanlarının bayram tatilini aileleriyle geçirebilme isteğine vurgu yaparak, en azından bayramın ilk 2 gününün tatil olarak verilmesi gerektiğini ifade etti.

Özel sektörün rekabet koşulları ve ekonomik zorluklar nedeniyle 9 gün boyunca kapanamayacağını anlayışla karşıladığını belirtirken, devletin en azından bayramın ilk 2 gününü tatil ilan ederek bu konuda bir adım atması gerektiğini savundu.

''MESAİ ÖDENMELİ''

Ayrıca, Çeler, özel sektörün bazı iş kollarının bayram tatilinde en fazla çalışacak olanlar olduğunu belirterek, bu sektörlerin kapatılamayacağını ancak çalışanlarına yasal olarak fazla mesai ücreti ödemek zorunda olduklarını hatırlattı.

Son olarak Çeler, geçmişteki uygulamalardan örnekler vererek, hükümetin bayram ve resmi tatil günlerinde özel sektör çalışanlarının haklarını korumak adına yapabileceklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar