Çavuşoğlu iddiaları yanıtladı: Din kurslarıyla ilgili TC Büyükelçiliği görev yürütmüyor

27 Şubat 2024

Güncelleme: 27 Şubat 2024

A
A

Çavuşoğlu, din kurslarıyla ilgili TC Büyükelçiliği'nin görev yürüttüğüne yönelik iddiaların doğru olmadığını söyledi.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, milletvekillerinin güncel konuşmalarıyla devam ediyor. 

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın açıklamalarına yanıt verdi.

Çavuşoğlu, Derya'nın taraflı olarak görüşlerini paylaştığı açıklamalarının herhangi bir araştırmaya dayanmadığını, usulsüzlüğün “sağcısı solcusu olmayacağını” savundu.

Sahte diploma konusunda polis müdürüyle de görüştüğünü belirten Çavuşoğlu, polisin araştırmasını tamamlamasından sonra Bakanlığın da sürece dahil olacağını söyledi.

Ülkenin genç bir cumhuriyet olduğunu yasalarda değil denetimde eksiklikler olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, denetime gereken altyapıyı kurma noktasında ihmal bulunduğunu belirtti.

"DİN KURSLARIYLA İLGİLİ TC BÜYÜKELÇİLİĞİ GÖREV YÜRÜTMÜYOR"

Din kurslarıyla ilgili TC Büyükelçiliği'nin görev yürüttüğüne yönelik iddiaların doğru olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, böyle bir kanaate nasıl varıldığını sordu.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği Din İşleri Müşavirliğinin eğitimle ilgisi olmadığını, bakanlıkla ve eğitimle ilgili bir iş yapmadığını dile getiren Çavuşoğlu, cami hocalarıyla ilgili koordine yaptığını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, din eğitimi konusunun bakanlık kontrolünde olması gerektiğini, bu eğitime vatandaştan talep olduğunu, ülkenin değişe nüfus yapısı içinde bu taleplerin bulunduğunu ifade etti.

İzin alınarak din kursu yapılması noktasında adım atıldığını dile getiren Çavuşoğlu, denetim için müfettiş kadrosunun artırıldığını, yaz kurslarının bakanlık kontrolünde okulda olması gerektiğini düşündüğünü söyledi

Hükümetin aşağı çekilmesiyle muhalefetin yukarı çıkarılamayacağını belirten Nazım Çavuşoğlu, bazı din kurslarının kapatıldığını ve kontrollerin de devam ettiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, talep karşılanmazsa kişilerin farklı noktalara gittiğini, 18 yaş altındaki kişilerin barınacağı yurtları çalıştırma izninin sadece bakanlıkla sınırlı olduğunu ifade etti.

“Demokratik, laik, özgür devlette sınırsızca konuşma hakkına sahipsiniz. Düşüncenize katılamasak da engelleme düşüncemiz yoktur. Siz de sizin gibi düşünmeyenlerin düşüncesine saygı duyun.” diyen Çavuşoğlu, KKTC’nin kurumları, yasaları, yargısı ve yürütmesiyle var olduğunu, bu kurumlara güvenilmesi gerektiğini belirtti.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği'nin muhatapları olduğunu ancak amirleri olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, elçiliğin amirleri olmadığını devletin kendi makam ve temsilcileri ile yönetildiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar