Çarşaf sarkıtarak firar eden şahıs, cezasının kalanını Türkiye'de çekecek

9 Şubat 2024

Güncelleme: 9 Şubat 2024

A
A

TC uyruklu iki mahkumun Türkiye'ye iadesine karar verilirken, Çin uyruklu iki şahıs ise yasaklı göçmen ilan edildi. Mahkumlardan Duran Gül, pandemi döneminde kaldığı karantina yurdundan çarşaf sarkıtarak firar etmiş, ardından teslim olmuştu.

ZgotmplZ Temsili

Haber Merkezi

Bakanlar Kurulu, iki mahkumun ülkelerine iadelerine, iki şahsın ise yasaklı göçmen ilan edilmesine karar verdi.

İlgili kararlar dünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türkiye Cumhuriyeti (TC) uyruklu mahkumlar Duran Gül ve Necmi Ertaş, iki ülke arasındaki suçluların iadesi anlaşması kapsamında ülkelerine iade edilecek ve kalan cezalarını ülkelerinde tamamlayacak.

Duran Gül, pandemi döneminde koronavirüs testi pozitif çıktığı için karantinaya alındığı yurttan, oda penceresinden çarşaf sarkıtarak, firar etmişti, daha sonra teslim olmuştu.

Çin uyruklu şahıslar Liangyong Li ile Yun Wu ise istenmeyen muhacir olarak yasaklı göçmen ilan edildi.

Polis Genel Müdürlüğü'nün güvenlik raporu ışığında, adı geçen kişilerin, Yabancılar ve Muhaceret Yasası'nın 6'ncı maddesinin (1)'inci fıkrasının (g) bendi uyarınca, barışı, kamu düzenini, yönetsel düzeni veya genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davrandıkları belirtildi. Yasaklı göçmen ilan edilen şahısların KKTC halkı arasında ve devlete karşı düşmanlık uyandırmaları, devletin yetki ve gücüne karşı entrika çevirmesi olasılıkları bulunduğu belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar