Candan kardeşler cezaevine gönderildi

16 Kasım 2023

Güncelleme: 17 Kasım 2023

A
A

"Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek, 'suç gelirlerini aklama' iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ

Dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçundan gözaltına alınan "Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Nihal Candan olarak bilinen Gülnihal Çiçek, "suç gelirlerini aklama" suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

İfadeleri sırasında suçlamaları kabul etmeyen Candan kardeşlerin, polis tarafından yapılan paylaşımla ilgili açıklamaları şaka amaçlı olduğunu belirttiği öğrenildi. Soruşturma savcılığına çıkarılan 3 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlikteki sorgularının ardından şüpheliler, üzerlerine atılı suçlardan tutuklandı.

Bahsedilen operasyon, daha önce bir suç örgütüne yönelik yürütülen 'nitelikli dolandırıcılık' soruşturmasının devamı niteliğinde olduğu belirtiliyor. Suç örgütü üyelerinin, devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç aldıklarını beyan ederek mağdurları dolandırdığı tespit edilmişti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar