"Büyük" eylem planı açıklandı: Bu kez 600 kişiyi tutuklasınlar

16 Mayıs 2022

Güncelleme: 16 Mayıs 2022

A
A

Hayvan üreticileri, arpaya yapılan zam ve artan maliyetler nedeniyle hayvanlarını satıyor. “Biz battık, siz de batın” diyen üreticiler, 23 Mayıs’ta her bölgede süresiz araçlı eyleme gideceklerini duyurdu.

ZgotmplZ

Arpa fiyatına yüzde 80 zam yapılmasıyla, hayvanlarına yem alamaz durumda olan hayvan üreticileri, geçen hafta yaptıkları eylemden sonuç alamayınca “büyük bir” eylem yapacaklarını duyurmuşlardı.

 Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği binasında basın toplantısı düzenleyen üreteciler, 23 Mayıs’ta ülke genelinde yapmaya hazırlandıkları “büyük eylem planını” açıkladı.

Eylemciler ve Başkan Mustafa Naimoğulları, yaşadıkları sıkıntılar ve eylem planıyla ilgili basına bilgi verdi.

23 MAYIS'TAN İTİBAREN SÜRESİZ ARAÇLI EYLEM

Cuma günü Bakanlığın arpaya %80 zam yaptığını söyleyen Naimoğulları, birçok hayvancıdan 'Bu paraya yem alamayız, hayvanlarımızı satıyoruz' yönünde telefon aldığını anlattı.

Toplumsal mücadele başlatacaklarını bildiren Naimoğulları, hem ülke geneli hem de bölgelerde eylem yapacaklarını duyurdu.

6 MADDEDE TALEPLER...

Naimoğulları, "Geçen sefer 6 kişi tutuklanmıştı, bu sefer 600 kişi tutuklasınlar" diyerek hükümetten taleplerini şöyle sıraladı:

  1. Arpa zammının geri çekilmesi
  2. Küçük başa doğrudan gelir desteğinin ödenmesi
  3. Ek bütçe oluşturulması
  4. Elektriğe yapılan zamlı tariflerin düzenlenmesi
  5. Akaryakıt desteği ile SÜTEK ödemelerinin her ayın 5'inde ve 20'sinde zamanda yapılması.
  6. Süt borsasının derhal kaldırılması 
“BİZ BATTIK SİZ DE BATIN”

Naimoğulları, "Her gün ölmektense, 1 gün eylemde ölelim. Bu işi artık yapmayacağız. Bununla övünün. Üretimi bitirdiniz, madem biz battık siz de batın. Bu ülkeyi bugüne dek üreticiler ayakta tuttu. Üretici evine ekmek getiremiyor" dedi.

Bilindiği gibi Birlik, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı ve SÜTEK önünde eylem yapmış, aralarında Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları'nın da bulunduğu bazı üreticiler, kurumların önüne gübre dökmek isterken gözaltına alınmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar