BM'den, Gazze'de açlık çeken çocuklar için yardım çağrısı

5 Mart 2024

Güncelleme: 6 Mart 2024

A
A

Yardım çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler, Gazze'de açlık çeken çocuklar için uluslararası toplumu uyardı. Gazze Sağlık Bakanlığı, bölgedeki tek bir hastanede 15 çocuğun açlıktan öldüğünü açıkladı.

ZgotmplZ

Birleşmiş Milletler, savaşın harap ettiği Gazze topraklarında açlık çeken çocuklar için uluslararası toplumu uyardı.

Birleşmiş Milletler, uluslararası topluma 'açlıktan ölen' Gazzeli çocuklara yardım göndermesi çağrısında bulundu.

BM insani yardım kuruluşu sözcüsü Jens Laerke, Cenevre'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çocukların açlıktan ölmeye başlaması... eşi benzeri olmayan bir alarm olmalı" dedi.

Gazze'de Hamas tarafından yönetilen sağlık bakanlığı tek bir hastanede 15 çocuğun açlıktan öldüğünü bildirirken BM, İsrail'in saldırısı altında olan bölgede kıtlığın "neredeyse kaçınılmaz" olduğunu açıkladı.

BM Dünya Sağlık Örgütü, Ekim ayından bu yana ilk kez yardımın ulaştığı kuzeydeki iki hastanede "korkunç" bulgular ve açlıktan ölen çocuk manzaralarıyla karşılaştıklarını kaydetti.

Misyona başkanlık eden Ahmed Dahir, Cenevre'de düzenlediği basın brifinginde, Gazze'nin kuzeyindeki tek çocuk hastanesi olan Kamal Adwan hastanesindeki doktorların kendilerine "en az 10 çocuğun açlık nedeniyle öldüğü" bilgisini aktardığını söyledi.

Sağlık bakanlığı hastanede yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle ölen çocuk sayısının 15'e yükseldiğini ve akut yetersiz beslenen altı bebeğin daha ciddi risk altında olduğunu bildirdi.

''GAZZE'YE YARDIM YAĞDIRIN''

Laerke, "Şimdi değilse ne zaman elimizi taşın altına koyacağız ve Gazze'ye ihtiyacı olan yardımı ne zaman akıtacağız?" diye sordu.

ABD ordusu, Gazze'de giderek büyüyen insani krizi hafifletme çerçevesinde salı günü Ürdün'le ortak bir operasyonla Gazze'nin kuzeyine 36 binden fazla yemek paketi bıraktığını açıkladı.

Ancak ABD'li yetkililer bunun yeterli olmadığını söylüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar