Bir hafta süresi var: Projesi kabul edilen derneklere 200 bin TL

22 Kasım 2023

A
A

Kültür Dairesi, derneklere , güzel sanatlarla ilgili projelerine mali katkı sağlamak için başvuru kabul etmeye başladı. Projesi kabul edilen derneğe, en fazla 200 bin TL katkı sağlanacak.

ZgotmplZ

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi, Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü kapsamında 2023 yılında gerçekleştireceği mali yardımlar için başvuruların yarından itibaren kabul edileceğini duyurdu.

Başvurular 23-30 Kasım tarihleri arasında alınacak. Derneklerin 1 Haziran 2023 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri veya gerçekleştirecekleri güzel sanatlarla ilgili iki proje ile başvuru yapabilecekleri belirtildi, ancak bu projelerden sadece bir tanesinin yurt dışı projesi olabileceği ifade edildi.

Açıklamada, geçmiş projeleriyle ilgili işlemleri tamamlamayan derneklerin, başvuru sürecinde bu projeleriyle ilgili evrakları ibraz ederek geçmiş projelerini kapatıp ardından başvuruda bulunabilecekleri vurgulandı.

Sunulacak bir adet projenin toplam maliyetinin en fazla 200.000 TL olabileceği belirtilirken, iki proje için talep edilecek toplam katkı miktarının en fazla 100.000 TL olacağı ifade edildi.

Ayrıca, tüzük çerçevesinde bir derneğe yapılacak katkı miktarının toplam bütçe ödeneğinin yüzde 10'u ile sınırlandırıldığı ve ilgili bütçe kaleminin 1.000.000 TL olduğu duyuruldu.

Başvuruların güncel formlarla yapılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, başvuru ile ilgili evrakların 2023 yılı için güncellendiği ve bunların kultur.gov.ct.tr adresinden indirilebileceği veya kulturdairesi@yahoo.com adresine e-posta gönderilerek talep edilebileceği belirtildi.

Mali yardımların, güzel sanatlarla ilgili amatör derneklerin kültürel değerleri yayma, geliştirme ve belgeleme amacı güden projelerine destek olmayı amaçladığı açıklamada ifade edilirken, başvuruların kapalı zarf usulünde alınacağı ve eksik teslim edilen başvuruların Komisyon tarafından değerlendirilmeye alınmayacağı vurgulandı. Başvuruların son tarihinin 30 Kasım 2023 olduğu belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar