"Behzat Ç.'nin amiri" Beşikçioğlu, seçimi büyük farkla kazandı

1 Nisan 2024

A
A

Behzat Ç. adlı diziyle Türkiye’nin tanıdığı bir isim haline gelen oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP’nin adayı olarak yarıştığı Ankara’nın Etimesgut ilçesinde yarışı kazandı. Beşikçioğlu'nun oy oranı, yüzde 56,5 oldu.

ZgotmplZ

Türkiye gelecek beş yıl için yerel yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına giderken, seçimin popüler adaylarından Türkiye'de Behzat Ç. adlı dizinin başrol oyuncusu olarak tanınan tiyatro ve sinema sanatçısı Erdal Beşikçioğlu, Ankara'nın Etimesgut ilçesi için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) saflarından yarışa katılmıştı.

Beşikçioğlu, resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 56,57'sini aldı. MHP’nin adayı Enver Demirel ise yüzde 32,61 oy alıyor.

Oy sayısı ise 178.608. Sandıkların 88.17'si açıldı.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?

Erdal Beşikçioğlu, 1970'te Ankara'da doğdu. Ortaöğrenimi İzmir Özel Türk Kolejinde tamamlayan Beşikçioğlu, İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesinden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarındaki eğitimini 1993'te tamamlayan ve aynı yıl Devlet Tiyatrolarında oyuncu olarak göreve başlayan Beşikçioğlu, 2015'te Ankara Devlet Tiyatrosundan emekli oldu. Beşikçioğlu, evli ve 2 çocuk babası.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar