Başsavcılık 20 milyon doların peşinde

29 Kasım 2023

A
A

Başsavcılığın, Polis Genel Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek, bahsi geçen 20 milyon dolarlık “zarara kimin sebep olduğu” konusunda soruşturma başlatılmasını talep ettiği bildirildi.

ZgotmplZ MYK Haber

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki (Kıb-Tek)  20 milyon dolarlık (580 milyon TL) zarar ile ilgili Başsavcılık devreye girdi.

Halkın Partisi (HP) 24 Kasım'da konuyla ilgili Polis Genel Müdürlüğü ile Başsavcılığa başvurmuştu.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, yaptıkları başvurunun ardından dün Başsavcılığın, Polis Genel Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek Kıb-Tek'teki 20 milyon dolarlık zarara kimlerin sebep olduğu konusunda bir soruşturma başlatmasını talep ettiğini duyurdu.

Özersay, kişisel sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Evet,  olumlu ve yeni bir gelişme daha!  Geçen hafta yaptığımız başvuru üzerine Başsavcılık Polis Genel Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek KIB-TEK'teki 20 milyon dolarlık zarara kimlerin sebep olduğu konusunda bir soruşturma başlatmasını talep etti. Hukuki süreç olması gerektiği gibi işliyor, işleyecek. Biz de takipçisi olacağız.” dedi.

Yakıt alımında devre dışı bırakılan Sidereal şirketinin açtığı davayı kaybeden Kıb-Tek'in ihalesiz akaryakıt alımı nedeni ile 3 ayda en az 20 milyon dolar zarara uğratıldığı belirlenmişti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar