Başbakan Üstel Adıyaman'da: 3 üniversiteden rapor hazırlandı

25 Nisan 2024

Güncelleme: 26 Nisan 2024

A
A

İstanbul üzerinden Adıyaman'a giden Başbakan Ünal Üstel, davayı takip etmek için Kıbrıs'tan giden heyetle bir araya geldi. Gazi Üniversitesi'nin hazırladığı bilirkişi raporuna karşılık, üç değişik üniversiteden rapor hazırlandı.

ZgotmplZ
MYK Haber

Haber Merkezi

İstanbul'dan hareket eden Başbakan Ünal Üstel gece yarısı Adıyaman'a ulaştı.

Üstel, İsias Davası’nı izlemek için Adıyaman’da bulunan heyetle bir araya geldi.

Burada basına açıklama yapan Üstel, davanın takipçisi olacaklarını tekrarladı.

Başbakan Üstel, yarınki duruşma öncesi Gazi Üniversitesi'nin hazırladığı bilirkişi raporuna karşılık, üç değişik üniversiteden uzmanlarının hazırladığı raporları mahkemeye sunduklarını söyledi.

Üstel ''İsias Otel sahiplerinin Türk adaleti karşısında hesap vererek, hak ettikleri cezayı alacaklarını düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti adaletine güvenimiz tamdır." ifadelerini kullandı.

Başbakan Üstel, gelinen aşamada  İsias Otel sahiplerinin Türk adaleti karşısında hak ettikleri cezayı alacaklarına inançlarının tam olduğunu vurguladı.

Türk adaletine güvenlerinin tam olduğunu belirten Başbakan Ünal Üstel, ortak mücadelelerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman yanlarında olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

Başbakan Üstel sözlerini şöyle tamamladı:

''Depremde kaybettiğimiz yavrularımız, şampiyon meleklerimiz için adalet arayışımız sürecek. Dava bir kere daha hep birlikte  izlenecek. Ailelerimizi asla yalnız bırakmayacağız.  Davaların en kısa sürede tamamlanmasını ve adaletin yerini bulmasını temenni ediyoruz. Türk adaletine güvenimiz tamdır. İnanıyorum ki arzuladığımız neticeyi almış olacağız.''

Duruşma cuma sabah saat 09.00'da başlayacak.

 
BELEDİYE BAŞKANI MYK HABER'E KONUŞTU

MYK Haber'e özel bir röportaj veren Adıyaman'ın yeni belediye başkanı Abdurrahman Tutdere, "Onlar bizim akrabalarımız, onlarla kader birliği yaptık. Dileğimiz adaletin gerçekten yerini bulması." dedi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar