Bakanlar Kurulu kararıyla yanan işletmelerin maaş ve yatırımlarını 6 ay devlet ödeyecek

28 Mart 2024

Güncelleme: 28 Mart 2024

A
A

Başbakan Üstel, Işıl Reklam mobilya mağazası ile Gürdağ Tuğla Fabrikasını ziyaret ederek, yangından zarar gören işletmelerin personel maaş ve sosyal güvenlik primlerinin 6 ay devlet tarafından ödeneceğini söyledi.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, geçtiğimiz haftalarda çıkan yangınlar nedeniyle kullanılmaz hale gelen Işıl Reklam bünyesindeki mobilya mağazası ile Gürdağ Tuğla Fabrikasını ziyaret etti.

Başbakan Ünal Üstel’e ziyaretlerinde, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da eşlik etti.

Başbakan Ünal Üstel ziyaretlerde yaptığı konuşmada, ülke üretimi ve ekonomisine destek veren iki güzide iş yerini ziyaret ettiklerini belirterek, bu iş yerlerinin tekrar hızlı şekilde ekonomiye kazandırılması, ayakta durmasını sağlamak ve moral motivasyonu artırmak için yapılan çalışmaları anlattı.

DEVLET 6 AY YATIRIM VE MAAŞLARI ÜSTLENDİ

Gürdağ Tuğla Fabrikasının ülkedeki iki tuğla üretim merkezinden biri olduğunu, o yüzden yangından zarar gören bu merkezi üretime tekrar kazandırmanın önemine işaret eden Üstel, hükümet olarak bu çerçevede iki işletmeye de 6 ay süreyle, tesis tekrar hayat bulana kadar çalışanların hem sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı primlerini hem de maaş ödemelerini üstlendiklerini söyledi.

Hükümet olarak üretimin desteklenmesi ve gelişmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade eden Üstel, hiçbir iş insanının bu tip bir felaketle karşılaşmasını istemediklerini ve hükümet olarak işletmeleri ayakta tutmak için destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu arada Bakanlar Kurulu tarafından bu işletmelere yönelik alınan destek kararları da Resmi Gazete’de yayımlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar