Bakanlar Kurulu kararıyla Ercan'daki grev durduruldu

4 Mart 2024

Güncelleme: 5 Mart 2024

A
A

Hava Trafik Kontrolleri Sendikası'nın, 19.30 ile sabah 08.30 saatleri arasında aldığı grev kararı durduruldu. Bakanlar Kurulu, grevin 60 gün süreyle ertelenmesine karar verdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Hava Trafik Kontrolleri Sendikası (HTKS), Ercan Kule Kontrol biriminin greve gittiğini duyurmuştu.

 Bu grevin, 19.30'dan itibaren başlayarak ertesi gün 08.30'a kadar devam edeceğini açıklanmıştı.

BAKANLAR KURULU GREVİ ERTELEDİ

Bakanlar Kurulu, Ercan Havalimanının tüm birimlerinde başlatılan grevin, 4 Mart 2024 tarihinden itibaren 60 (altmış) gün süreyle ertelenmesine karar verdi.

Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararda şu ifadeler yer aldı:

''42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası’nın 16’ncı maddesinin (3)’üncü fıkrasının verdiği yetkiye dayanarak, ulusal güvenlik ve kamu güvenliği ve elzem hizmet olan sivil havacılık hizmetleri ile havaalanı hizmetlerindeki düzen bozucu niteliği olduğu nedeniyle, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikasının ve/veya diğer tüm sendikaların Hava Trafik Kontrol Şube Amirliğinde ve/veya Ercan Havalimanının tüm birimlerinde, 4 Mart 2024 tarihinde başlatmış oldukları grevin, 4 Mart 2024 tarihinden itibaren 60 (altmış) gün süreyle ertelenmesine karar verdi.''

Grev kararından sonra, 2 saat içerisinde Ercan'a inen ve kalkan uçakların ne derece etkilendiği ise henüz bilinmiyor.

SENDİKANIN GREV GEREKÇESİ

Hava Trafik Kontrolleri Sendikası (HTKS) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kapısız, ülkedeki havacılık sektörünün ve bununla ilişkili olarak havacılık emniyetinin devlet tarafından yetersiz bir şekilde yönetilmeye devam ettiğini belirtti. Özellikle Ercan Havalimanı'nın, devlet kurumunun bir işletme haline getirilerek T&T şirketine para sağlamak amacıyla kullanıldığını ifade etti. Kapısız, Ercan Havalimanı'nın halkın malı olduğunu vurgulayarak, siyasi amaçlar için yapılan haksız özelleştirmelerin ve sözleşmelerin halkın haklarını ihlal ettiğini belirtti. Ayrıca, hükümetin havacılık emniyetini göz ardı ederek çıkar odaklı politikalar izlediğini ve taşeron şirketlerin işçiler üzerindeki baskılarını göz ardı ettiğini açıklamıştı.

Meclis Genel Kurulu'nda bugün, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı Arasında, Ercan tartışması yaşanmıştı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar