Bakan Çavuş: İthal et kararı 19 Haziran'a kadar geçerli

27 Mayıs 2024

A
A

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ithal et kararının 19 Haziran'a kadar geçerli olduğunu hatırlatarak, karardan geri adım atılmayacağı mesajını verdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

İthal et tartışmaları devam ederken, eylemcilerin Başbakanlık önündeki eylemi 8'inci gününde de devam ediyor.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları,‘'her gün yeni bir eylem'' şekli üretme konusunda karar aldıklarını açıklayarak, canlı hayvan satışını durdurduklarını duyuru.

Naimoğulları, yarın itibariyle bir ay canlı hayvan satışı yapmayacaklarını, karara uymayan hayvancılara ceza uygulanacağını açıkladı.

BAKAN ÇAVUŞ: İTHAL ET KARARI 19 HAZİRAN'A KADAR GEÇERLİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, ithal et kararının 19 Haziran 2024 tarihine kadar geçerli olacağının altını çizdi. 

BRT Haber'de Hayvancılar Birliği'nin eylemine ilişkin değerlendirmede yapan Bakan Çavuş, hükümetin üreticiye ve kasaba verdiği destekleri anlatarak, ithal et kararı ile dar gelirli vatandaşların ete ulaşımını hedeflediklerini söyledi.

Çavuş, diyalogdan hiçbir zaman kaçmadıklarını belirterek, ''eylem içerisinde de diyaloglarımızı gerçekleştirdik, görüşmelerimizi yaptık. Müzakere ettik, onların taleplerini dinledik. Neler yapabileceğimizi söyledik. Bu noktada eyleme devam edeceklerini ifade ettiler. Hükümetimizin üretici dostu kimliğiyle taleplerini dinlemekten hiç kaçınmadık. Bu süreç içerisinde hep diyalog içinde olduk, olmaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar