Bağımsızlık Yolu ölümlü kazalara isyan etti: Yeter artık, hafif raylı sistem ve toplu taşıma istiyoruz

4 Aralık 2023

A
A

Ülkede dün meydana gelen iki ölümlü kazanın ardından açıklama yapan Bağımsızlık Yolu, hafif raylı sistem ekseninde oluşturulmuş ve gece geç saatler dahil sistematik olarak işleyen bir toplu taşıma olmadığı sürece hiçbir şeyin değişmeyeceğini savundu.

ZgotmplZ

Dün meydana gelen ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazalarının ardından, ülkedeki trafik ve yol güvenliği ile sürücü hataları konuları yeniden tartışma konusu oldu.

Bağımsızlık Yolu, hafif raylı sistem ve toplu taşıma talebini yineledi.

Yaptığı yazılı açıklamada "Trafikte yaşananlar 'kaza' olmaktan çıkalı çok oluyor." diyen Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, "İlk bakışta bu cinayetlerin sorumluları, dikkatsiz ve alkollü sürücüler, bozuk, güvenlik önlemleri alınmamış ve aydınlatılmamış yollar olduğunu düşünebiliriz. Mevcut duruma hiçbir alternatif düşünmediğimizde, kabahatin ya kimi kendini bilmez sürücülerde ya altyapı yetersizliğinde ya da aynı anda her ikisinde olduğunu düşünebiliriz." dedi. 

Ülkede altyapının olmadığına ve trafikte çok fazla aracın olduğuna dikkat çeken Rahvancıoğlu, "güvenli, kaliteli, hafif raylı sistem ekseninde oluşturulmuş ve gece geç saatler dahil sistematik olarak işleyen bir toplu taşıma olmadığı sürece, kendini bilmez sürücülere ne kadar sövülürse sövülsün hiçbir şeyin değişmeyeceğini" savundu. 

Münür Rahvancıoğlu, "galeriler araba satsın, parçacılar parça satsın, benzin ithalatçıları kar etmeye devam etsin, devlet ehliyet ve seyrüseferden para kazansın, inşaat şirketleri önce yol sonra o yolların yanına bina yapsın, sigorta şirketleri para kırsın, şoför okulları müşteri bulsun" diye yolların can pazarına dönmüş durumda olduğunu söyledi. 

"Yapısal çözümler düşünmeye başlamanın zamanı geldi de geçiyor." diyen Rahvancıoğlu, yapısal çözümün toplu taşıma olduğunu belirtti.

Dünyanın birçok metropolünde, milyonlarca insanın hayatları boyunca bir kez bile direksiyon başına geçmeden yaşayıp gittiğine işaret eden Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, "Biz ise ömrümüzün dörtte birini trafikte geçirip, normalde asla araba sürmemesi gereken bir geri zekalı çarpması sonucu ölebiliriz." dedi.

Rahvancıoğlu, "Trafiğe kurban gitmiyoruz, motorlu araçlardan beslenen sermaye tanrısının kurbanları oluyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar