Bağımsızlık Yolu meclis adaylık başvurularını yaptı

28 Kasım 2022

A
A

Bağımsızlık Yolu, Lefkoşa Türk Belediyesi ve Girne Belediyesi için belirlediği meclis üyesi adaylarının başvurularını ilçe seçim kurullarına teslim etti.

ZgotmplZ

Bağımsızlık Yolu, 25 Aralık'ta yapılacak olan Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri için adaylık başvurularını bugün gerçekleştirdi.

Bağımsızlık yolu Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bağımsızlık Yolu’nun Lefkoşa Türk Belediyesi ve Girne Belediyesi için belirlediği meclis üyesi adaylarının başvuruları ilçe seçim kurullarına teslim etti.

Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’na adaylık başvurusunun ardından açıklama yapan Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, asgari ücretin henüz belirlenmediği ve ne zaman belirleneceğinin belli olmadığı, ete, süte, ekmeğe, yumurtaya, domatese, her şeye her gün zam geldiği koşullarda olduğumuzu hatırlatarak, yerel seçimler için gün sayımının bugün itibariyle başladığını söyledi.

Bağımsızlık Yolu’nun emekten ve emekçiden yana bir parti olduğunu vurgulayan Rahvancıoğlu, Girne’de ve Lefkoşa’da belediye meclis listelerini oluşturarak kendi logosu ile seçimlere gireceklerini belirtti.

Rahvancıoğlu, halka yönelik mesajında, şöyle konuştu:

“Hayat ekonomik ve siyasi yönüyle birlikte bir bütündür. Ekonomik krizin yükseldiği koşullarda emeğin, emekçinin savunulması, sosyal hizmetlerden yana tutum alınması bir lüks değil, tam aksine bir gereklilik ve ihtiyaçtır. Bunun savunusu da hem sokakta hem belediye meclislerinde hem siyasi arenada hem de sendikal mücadelede işyerlerinde yükseltilmek zorundadır. Mücadeleyi bütünlüklü bir şekilde kavradığımız zaman belli kazanımları elde edebileceğiz.”

“GİRNE’DE EMEK, DOĞA, KADIN HAKLARI HER ANLAMDA GERİ PLANA İTİLDİ”

Girne İlçe Seçim Kurulu'na yapılan başvuru sonrasında demeç veren Rahvancıoğlu, Girne ilçesindeki belediye meclis üyelikleri adaylıklarının özellikle önemli olduğunu söyledi.

Girne’de emeğin, doğanın, kadın haklarının her anlamda geri plana itildiğini savunan Rahvancıoğlu, Girne’nin rant ve kar hırsıyla, içinde yaşayan bütün insanlarıyla birlikte nasıl çürüğe çıkarıldığının örneği olduğunu iddia etti.

Rahvancıoğlu, Bağımsızlık Yolu üyeleri tarafından yapılan çalıştay sonucunda oluşturulan yerel yönetimler programı çerçevesinde Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt belediye meclis üyeliklerinin başvurularını yaptıklarını belirterek, meclislerde mücadele edeceklerini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar