Bağımsızlık yıl dönümü mesajı: Çözüm ancak eşit ve egemen iki devletle mümkün

14 Kasım 2022

A
A

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Giden Yol” isimli belgeselinin gösterimi yapıldı. Tatar, “Biz büyük ve güçlü bir milletin kopmaz parçalarıyız.” derken, Şentop, “Kıbrıs’ta çözüm ancak eşit ve egemen iki devletle mümkün olacak.” dedi.

ZgotmplZ

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi (BAÜ), Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve BAÜ Medeniyet Araştırmaları Merkezi ortaklığında hayata geçirilen ve yönetmenliğini Görkem Özok’un yaptığı “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ine Giden Yol” isimli belgeselin gösterimi bu akşam Lefkoşa Concord Hotel’de yapıldı.

Etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de katıldı.

Kokteyl ve piyano dinletisiyle başlayan etkinlikte daha sonra açılış konuşmaları yapıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün Anavatan Türkiye’ye büyük şükran ve minnet duyduğunu belirtti, “Biz büyük ve güçlü bir milletin kopmaz parçalarıyız.” dedi. 

Gösterime katılan TBMM Başkanı Şentop da Kıbrıs’ta çözümün ancak eşit ve egemen iki devletle mümkün olacağının ayan beyan ortaya çıktığını, bu yoldan dönmeyeceklerini vurguladı. Mustafa Şentop, “Ayrıca, herkes şu gerçeği de açık bir şekilde bilmeli ve her daim hatırlamalıdır ki Kıbrıs davasının sahibi Türk milletinin tamamıdır, Türk milletinin her bir ferdidir.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar