Azerbaycan'dan Ermenistan'a ''barış görüşmeleri'' çağrısı

21 Kasım 2023

A
A

Azerbaycan, "yeni gereksiz gecikmelerden kaçınma" çağrısında bulunarak, Ermenistan'ı barış görüşmelerine katılmaya davet etti ve görüşmelerin iki ülke arasındaki sınırlarda veya başka bir yerde gerçekleştirilebileceğini belirtti.

ZgotmplZ

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ı barış görüşmelerine katılmaya davet etti ve görüşmelerin iki ülke arasındaki sınırlarda veya başka bir yerde gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Bakanlık, tarafların müzakerelere yeniden başlaması için "yeni gereksiz gecikmelerden kaçınma" çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Karşılıklı olarak kabul edilebilir bir mekanın seçimi veya devlet sınırında buluşma kararı da dahil olmak üzere barış sürecinin devamına ilişkin sorumluluk iki ülkeye aittir," denildi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Gürcistan'a yaptığı bir ziyaret sırasında Azerbaycan ile bir barış anlaşması imzalamayı ve diplomatik ilişkiler kurmayı umduğunu söylemiş, ardından Azerbaycan'ın attığı bazı adımların Ermenistan'a karşı yeni askeri operasyonlara hazırlandığı izlenimi verdiğini dile getirmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in bir dış politika danışmanı ise daha önce Reuters'e yaptığı açıklamada, görüşmelerin Batı'nın arabuluculuğuna gerek kalmadan iki taraflı olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

İki ülke, Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana çatışma halinde bulunuyor.

Azerbaycan'ın Eylül 2020'de Dağlık Karabağ'ı ele geçirmesi sonrasında, bölgedeki denge değişmiş ve Azerbaycan güçlü bir konuma gelmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar