Azerbaycan ve Türkmenistan ile karşılıklı ziyaretler gündemde

11 Ocak 2023

A
A

Meclis Başkanı Töre, Azerbaycan ve Türkmenistan Meclis Başkanlarıyla karşılıklı ziyaretin gündemde olduğunu belirtti.

ZgotmplZ
Antalya’daki APA Genel Kurulu'na katılan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve beraberindeki milletvekili heyeti toplantının açılış etkinliğinde yer almıştı.

Meclis Başkanı Zorlu Töre, Türk dünyası ile ilişkilerin gün geçtikçe daha ileriye taşındığını kaydetti.

BRT'de katıldığı programda Antalya'da düzenlenen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 13'üncü Genel Kurulu'ndaki temaslarına da değinen Töre, Azerbaycan ve Türkmenistan Meclis Başkanları ile görüşme yaptıklarını açıkladı.

Töre, bu görüşmelerde mevkidaşlarıyla temasların sürmesi kararı aldıklarını belirtti.

Zorlu Töre bu bağlamda önümüzdeki günlerde, karşılıklı ziyaretlerin gündeme gelebileceğini bildirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve APA Başkanı Mustafa Şentop'un ev sahipliğinde Antalya’da 9-10 Ocak tarihlerinde “Değişen uluslararası dinamiklerde çok taraflılığın teşvik edilmesi” sloganıyla gerçekleşen toplantıya APA üyesi 27 ülkeden parlamenter heyet katılmıştı.

Şentop’un özel davetiyle APA Genel Kurulu'na katılan Töre'ye, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Şifa Çolakoğlu, Demokrat Parti (DP) Girne Milletvekili Serhat Akpınar ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Lefkoşa Milletvekili Talip Atalay ile Meclis Dış İlişkiler ve Protokol Müdürü Narin Yalıner Ataöz de eşlik etmişti.

Cumhuriyet Meclisi’nde geçtiğimiz ay, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grupları oluşturulmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar