Avrupa'nın en tehlikeli mafya üyelerine iki bin yıl hapis cezası

20 Kasım 2023

A
A

İtalya merkezli Ndrangheta adlı mafya grubu üyelerine toplamda iki bin yüz yıl hapis cezası verildi. Bu örgüt Avrupa'nın en tehlikeli suç örgütlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu ceza kişi başı yaklaşık 10 yıla denk geliyor.

ZgotmplZ

İtalyan mahkemesi, Avrupa ve dünya genelinde en güçlü, yaygın ve tehlikeli suç örgütlerinden biri olarak kabul edilen "Ndrangheta" davası kapsamında 207 kişiyi mahkum etti.

Davada, iki mafya lideri de dahil olmak üzere çeşitli suçlamalardan 2 bin 100 yıl hapis cezasına çarptırılan mafya üyelerinin sayısı 207 oldu. Mahkeme, 131 sanığa ise beraat kararı verdi.

330'un üzerindeki şüpheli mafya üyesi ve suç ortağı olduğu iddia edilen kişilerin yargılaması üç yıl sürdü. Bu kişiler, dava kapsamında gasp, uyuşturucu kaçakçılığı ve hırsızlık gibi suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

İtalyan devlet ajansı Ansa, Calabria'nın Lamezia Terme kentinde görülen davada yargıçların kararlarını açıklamak için 1 saat 40 dakika harcadığını bildirdi.

Duruşmada en ağır cezalar, her ikisi de Calabria merkezli mafya liderleri olan Saverio Razionale ve Domenico Bonavota'ya 30 yıl hapis verildi.

Ülkenin güneyindeki soruşturmayı yürüten mafya karşıtı savcılara göre, Sicilya mafyasının etkisini kaybetmesiyle Ndrangheta, İtalya ve yurt dışında sessizce güç kazandı ve şu anda Avrupa'da kokain ithalatını kontrol ediyor.

İtalyan savcılara göre, örgütün Kuzey ve Güney Amerika'da üsleri bulunmaktadır. Ayrıca, Afrika'da da faaliyet gösteren Ndrangheta üyeleri, son yıllarda Avrupa'nın yanı sıra Brezilya ve Lübnan'da tutuklanmışlardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir